İneğiniz varsa 'Kendi gaz ve elektriğinizi' üretebilirsiniz - Nasıl mı?

TAKİP ET

Organik atıklardan gaz üretmek için tasarlanmış olan BİOTEM, günlük 1m³ gaz üretme kapasitesine sahip. 1 ile 3 arası ineği olanlar, pişirme ve sıcak su gibi ihtiyaçlarını kendi ürettikleri gazla karşılayabiliyorlar. Ayrıca, uygun ekipmanların takılması halinde elektrik üretimi de söz konusu. Sistemi, TEMSAN üretiyor.

Günlük 1m³ (metreküp) gaz üretme kapasitesine sahip Mini Biyogaz Ünitesi BİOTEM, pişirme ve sıcak su gibi ihtiyaçları karşılayabiliyor.

BİOTEM'i, Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. ( TEMSAN) üretiyor. 

Özellikleri...

'Hayvansal ve tarım kökenli organik atıkları biyogaz üretiyor.'

'1 saat içinde kurulup devreye alınıyor.'

'10 ile 14 gün içinde gaz üretimine başlar.'

'Atıklar kaliteli gübre olarak kullanılıyor.'

'1 - 3 büyükbaş hayvana sahip olmak herekiyor.' 

'1 ayda 12 kg (kilogram) mutfak tüpüne eş gaz üretimi yapar.'

'Uygun ekipmanlarla desteklendiğinde 1 saatte 1.400 watt elektrik enerjisi de üretebilir.'

 

ayrıntılar...

Uygun ekipmanlarla desteklendiğinde,

''1 saatte 1.400 watt elektrik enerjisi de üretebilir.''

 

VİDEO...

Nasıl çalışır? Nasıl doğal gaz üretir?

 

TEMSAN - Birleşmiş Milletler kuruluşları tarafından destekleniyor...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı TEMSAN, konuyla ilgili bilgi paylaşımı yaptı: ''Mini Biyogaz Sistemimiz TEMSAN BİOTEM’ler ülkemizin dört bir yanında ve yurtdışında gaz üretmeye devam ediyor.
Organik atıklardan gaz üretmek için tasarlanmış olan günlük 1m³ gaz üretme kapasitesine sahip BİOTEM’lerimizle (Mini Biyogaz Ünitelerimiz) çiftçilerimiz, pişirme ve sıcak su gibi ihtiyaçlarını kendi ürettikleri gazla karşılıyorlar.


İzmir’den Bitlis’e, Tokat’dan Kahramanmaraş’a kadar ülkemizin farklı iklim ve coğrafya özelliklerindeki 36 noktasında ve ÇAD Cumhuriyeti’nde kullanıma sunulan BİOTEM, doğrudan çiftçilerimizce kullanılarak test edilmekte ve ölçülen test verileri “TEMSAN, Enerjinin İnterneti Platformu (TEİP)” üzerinden uzaktan izlenerek analizi sağlanmaktadır.
Kurulum ve kullanım kolaylığının yanı sıra güvenli ve çevre dostu bir çözüm olarak öne çıkan BİOTEM, sürdürülebilir bir dünya hedefi için BESTMER, Birleşmiş Milletler kuruluşları olan UNIDO ve GEF tarafından da desteklenmektedir.''

 

(enerji haberleri - enerji ekonomisi)

kendi gazını üret BİOTEM TEMSAN gaz biyogaz Enerjinin İnterneti Platformu Mini Biyogaz sistemi