İndirimleri tüketicilere yansıtmayan AKARYAKIT şirketlerini Rekabet Kurumu'na şikayet etti!

TAKİP ET

YENİ - İngiltere Enerji Bakanlığı, indirimleri istasyonlarda pompaya yansıtmadığı için Akaryakıt şirketlerini şikayet etti.

- İngiltere Enerji Bakanlığı, indirimleri istasyonlarda pompaya yansıtmadığı için Akaryakıt şirketlerini şikayet etti.

- Bakanlık; Akaryakıt sektörü temsilcilerine yönelik yazısında 'Aynı perakende zinciri içinde bile farklı lokasyonların çok farklı fiyatlara sahip olması da kabul edilemez' ifadelerine yer vererek, 'Rekabet Kurumu'na iletilen konunun Kurum tarafından incelendiği bilgisine yer verdi. 

Ayrıntılar...

İngiltere Enerji Bakanlığı,

- Petrol fiyatlarındaki düşüşü pompa fiyatlarına yansıtmasığı için akaryakıt şirketlerinie Tekabet Kurumu'na şikayet etti. 

- Web - sosyal medya ortamında da yayınlanan İngiltere Enerji Bakanlığı' yazısının tam metnini (Tercüme edilmiş hali) aşağıda okuyabilirsiniz.


'Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,

Bahar Açıklamasının ardından, Akaryakıt Vergisinde litre başına 5 penilik kesintinin bir an önce hayata geçirilmesinin önemini vurgulamak için Maliye Bakanı ve ben 23 Mart'ta size yazdık. Hükümetin net beklentisini pekiştirmek için o hafta üyelerinizin çoğuyla da konuştum.

Bu haftaki ön saha verileri, ulusal ortalama fiyatların benzin için litre başına 165,09 pence ve dizel için litre başına 179,67 pence ile birlikte, akaryakıt fiyatlarının artmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu yükselişte küresel ham petrol ve rafine ürünlerin yükselen fiyatlarının önemli olduğunu takdir ediyorum.

Bununla birlikte, bunun tüketiciler üzerinde yarattığı etkiyle ilgili olarak sürekli basında yer alan haberleri ve sürücü kuruluşlarından gelen yorumları görmüş olacaksınız. İngiliz halkı, ön avludaki fiyatların artış hızıyla ilgili endişelerini haklı olarak dile getiriyor ve Şansölye'nin Yakıt Vergisi indiriminin ön avlu fiyatlarına herhangi bir görünür veya anlamlı şekilde yansımadığı için haklı olarak hüsrana uğradı. Aynı perakende zinciri içinde bile farklı lokasyonların çok farklı fiyatlara sahip olması da kabul edilemez. Bu nedenle Şansölye ve ben, sürücülerin ülke genelinde adil bir anlaşma elde etmelerini sağlamak için üyelerin mümkün olan her şeyi yapmaları yönündeki beklentimizi yeniden vurgulamak ve tekrar iletmek istiyoruz.

Bugüne kadar algılanan uzlaşmazlığın bir sonucu olarak - ve benim talimatım üzerine - yetkililerim bu konuyla ilgili olarak yakın zamanda Rekabet ve Piyasa Otoritesi ile görüştü. Tahmin edebileceğiniz gibi, Kurum durumu yakından izliyor ve izlemeye devam edecek. Rekabet veya tüketici yasasını ihlal ettiklerine dair bir kanıt varsa, yetkilerini benzin istasyonlarına karşı harekete geçmek için kullanmaktan çekinmeyeceklerine dair güvence aldım.

Departmanımın kaynakları, piyasayı izlemek için mümkün olan en güncel analizlere ve araçlara erişmelerini sağlamak için CMA'nın kullanımına tamamen açık olacaktır.'

İngiltere Enerji Bakanlığı şikayet yazısı orjinal metni!



Enerji Ekonomisi

İngiltere enerji bakanlığı enerji bakanlığı şikayet yazısı akaryakıt şirketleri şikayet yazısı enerji ekonomisi