İlk kez 68 dolara gidiyor!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, tekrar artışa geçti. Ve uzun bir aradan sonra brent türü ham petrolün varil fiyatı 68 dolar rakamına yaklaştı. Halen 1 varil brent türü ham petrol uluslararası petrol piyasalarında 67,82 dolar rakamlarından işlem görüyor.
Bu rakamlar, son dönemlerin en yüksek brent petrol fiyatı oldu. 
 

OPEC + Koalisyon fiyat artırmayacak

Ham petrol fiyatlarındaki son artışın en önemli nedenli OPEC + Koalisyon ortaklarının petrol üretim artışına gitmeyecek açıklaması etkili oldu. Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı - OPEC, ham petrol fiyatlarının belirlenmesinde en önemli etkileyici kuruluşlardan birisi. OPEC'in ve Rusya gini koalisyon ortaklarının son toplantıda aldıkları 'Üretimi sabit tutma' kararı, petrol fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirdi. 

Ancak analistler, koronavirüs ve bazı ülkelerde virüsün mutasyon etkisinin petrol fiyatları üzerindeki belirsizlik etkisinin devam ettiğine dikkat çekiyor. 
 

Akaryakıta zam baskısı

Öte yandan han petrol fiyatlarındaki artış, petrol ithalatçı ülkeleri zora sokacak. Nedeni ise, enerji ithalat maliyetlerindeki artışın ülkelerin enerji ithalat maliyetletini olumsuz etkileyecek olması. 

Bu haberimizi ve okuyabilirisniz: OPEC Ne Demek?

Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları brent petrol opec ne demek