İKLİM krizine dikkat çekmek için IŞIKLAR 1 saat kapatılacak!

TAKİP ET

Dünya Saati: ''Her yıl bir saatliğine ışıkların kapatılmasıyla doğa kayıplarına ve iklim krizine dikkat çeken dünyanın bu en büyük çevre hareketi, 23 Mart Cumartesi, 190'dan fazla ülkeden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşecek''

Işıklar 1 saat kapatılacak!

Dünya Saati

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), bilgi paylaşımı yaptı: ''Uzun zamandır beklenen o gün geldi çattı ! Sizleri Dünya Saati etkinliğine davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl bir saatliğine ışıkların kapatılmasıyla doğa kayıplarına ve iklim krizine dikkat çeken dünyanın bu en büyük çevre hareketi, 23 Mart Cumartesi, 190’dan fazla ülkeden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşiyor. Bu yıl ise ışıkları kapatmanın ötesinde bir Dünya Saati bizleri bekliyor.

Dünya Saati bizi dünya için bir saat ayırarak,

“Dünya için En Büyük Saati” toplamaya çağırıyor. Hem de hemen şimdi katılmak mümkün. Nasıl mı?

Dünya için bir saatimi vererek geleceğe zaman kazandırmaya ben de varım diyorsanız www.dunyasaati.org adresinden sevdiğiniz aktiviteyi seçerek, Dünya Saati’nde en büyük saati toplamaya destek olabilirsiniz !

Katılımcılarımıza atıksız bir yemek, doğa sohbetleri, doğada spor yapma, keyifli bir doğa belgeseli izleme gibi pek çok seçenek sunuyoruz. Ayrıca, "Dünya için saat ayırıyorum ve daha fazlasını yapmak istiyorum" diyenler için de WWF-Türkiye'nin doğa koruma çalışmalarına destek olma ve Dünya Saati Bağış Sertifikası alma imkanı da bulunuyor.

Bu yıl ayrıca Dünya Saati kapsamında, 23 Mart saat 13.00’ten itibaren Müze Gazhane'de bir araya geleceğiz. Siz de birbirinden değerli konuşmacılarımızın doğa koruma, yaban hayatı, iklim söyleşileri, çocuklar için eğlenceli doğa koruma temalı aktiviteler, sergi ve sahne performansları ile saatlerinizi dünyanın geleceği için vermeye davetlisiniz .
Haydi bu Dünya Saati’nde hep birlikte gezegenimizin geleceği için umudu büyütelim.''

 

 

Dünya Saati Etkinlik Programı:

Yer: Müze Gazhane, Kadıköy

Tarih ve Saat : 23 Mart Cumartesi


13.00-18.30 - Dünya Saati Söyleşi, Sergi, Performans ve Etkinlikleri

18.30-20.30 - Ara

20.30-21.30 - Korhan Başaran- Company Rau Özel Dans performansı, gezegenin sürdürülebilir geleceği için 1 saatlik ışık kapatma.

Açılış Konuşmaları: Ömür Kula – WWF-Türkiye Genel Müdürü, Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin – İBB Başkan Danışmanı.

WWF-Türkiye Söyleşileri: İstanbul’un Yaban Hayatı, Doğa Koruma Bakış Açısı ile Gıdamızı Üretmek, İstanbul’un Göçmen Kuşları, İstanbul’un Yunusları, İstanbul’un Ağaçları, İklim Dostu Kentler.

Atölye ve Aktiviteler: Çocuklarla Tohumlu Kağıt Atölyesi, Yağış Simülasyonu, Ekosistem İp Oyunu, Yaban Hayatı Boyama Atölyesi, Korhan Başaran- Company Rau Dans Performansı.
 

BİLGİ

Dünya Saati nedir?

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), iklim krizine dikkat çekmek için 2007 yılında ışıkların 1 saat kapatılması çağrısı yaptı. WWF'nin dünya kamuoyuna yaptığı bu küresel çağrı kabul gördü. Ve bu tarihden sonra her yıl, Mart ayının son cumartesi saat 20:30 - 21.30 arası ışıklar 1 saat kapatılarak Dünya Saati etkinliği düzenleniyor. Amaç, Dünya İklim Krizi'ne dikkat çekmek. 

Dünya Saati uygulamasında her yıl bir tema (konu) belirleniyor.''

 

(dünya saati etkinlikleri - dünya saati nedir)

dünya saati etkinlikleri dünya saati nedir