İklim çalışmalarıyla kendi sektöründe CDP iklim sıralamasında A puanı alan tek şirket oldu!

TAKİP ET

Dünyada 45 ülkede her gün 100 milyon insana dokunan Sodexo, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla yaptığı çalışmalarla şirketler, şehirler, eyaletler ve kamu kurumları için dünyanın çevresel açıklama sistemini yürüten ve kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluş olan CDP (Carbon Disclosure Project) iklim sıralamasında 21.000 şirket arasından en yüksek puan alan 346'ncı şirket oldu.

Sodexo, iklim çalışmalarıyla kendi sektöründe CDP iklim sıralamasında A puanı alan tek şirket oldu.

 

ayrıntılar...

Ortak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için müşterileri ve tedarikçileriyle birlikte çalışan Sodexo, sürdürülebilir gıda ve iklim çalışmalarıyla sektöre yön veriyor. Sodexo, iklim hedefi çerçevesinde karbonu büyük ölçüde azaltmak için aşağıdaki 4 maddede çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ürünler

Sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek, tedarikçilerin karbon emisyonlarını azaltmak. Yerel tedarik ve tedarikçiler için kısa vadeli çözümler geliştirmeye devam etmek. 

 

Yemek Pişirme

Ana yemeklerin yüzde 70'inin etiketli olmasını sağlamak, daha az hayvansal, mevsimine uygun ve yerel gıdalarla düşük karbon ayak izli yeni tarifleri 2030’a kadar tasarlamak.

 

Enerji

Daha az enerji tüketen hazırlama yöntemleri uygulamak ve 2025 yılına kadar doğrudan operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanmak.

 

Atık

Sodexo’nun gıda atığını azaltması için kullandığı WasteWatch programını yaygınlaştırmak.

güncel haberler - enerji ekonomisi

CDP Sodexo enerji ekonomisi