İkisi de artışa geçti!

TAKİP ET

Akaryakıt ürün fiyatları için (Benzin, motorin) önemli olan petrol ve döviz kuru, gün itibariyle aynı anda artışa geçti.

AYRINTILAR

Son günlerrde varil fiyatı 40 doların altına düşen ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. Ve uluslararası piyasalarda 1 varil brent türü petrol fiyatı 42 dolarında üzerine çıktı. Halen 1 varil petrol uluslararası piyasalarda 42,17 dolar rakamlarından işlem görüyor.

DÖVİZDE ARTIŞA GEÇTİ

Ham petrolle birlikte aynı anda döviz kuruda artışa (TL / Dolar) geçti. Ve döviz piyasalarında 1 dolar 7,53 – 7,54 TL rakamlarından işlem görmeye başladı.

AKARYAKITA ZAM GELEBİLİR!

Ham petrol fiyatları ile döviz kurunun aynı anda artışa grçmesi, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırdı. Bu nedenle hafta içi akaryakıta zam gelmesi kuvvetle muhtemel.

Bilindiği gibi, akaryakıt ürün fiyatlarında en önemli iki girdi kalemi, ‘ham petrol ve döviz kuru’. Bu iki girdi kalemindeki aşağı yada yukarı yönlü hareketler, benzin ve motorine zam ya da indirim okarak yansıyor (Kaynak: https://tuketicitv.com/ikiside-artisa-gecti-benzin-ve-motorine-zam-gelebilir/)

ENERJİ EKONOMİSİ

petrol dövi̇z