İki önemli açıklama - ''Konu ''Temiz enerji teşvikleri ve Petrol talebi''

TAKİP ET

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), haftanın ilk iş gününde 'Temiz enerji ve Petrol talebi' konulu 2 önemli açıklama yaptı. Ayrıntılarıo haberin içierisinde okuyabilirsiniz. 

 

ayrıntılar...

Gelişmekte olan ekonomilere temiz enerji yatırımları! 

'EA: 'En son özel raporumuza göre, gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilere yapılan yıllık temiz enerji yatırımları, dünyanın sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasını ve Paris Anlaşması iklim hedeflerini görünürde tutmasını sağlamak için 2030'ların başında bugün 770 milyar dolardan 2,8 trilyon dolara sıçramalıdır.

Gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilerde artan enerji ihtiyaçlarını karşılamak için gereken temiz enerji yatırımının ölçeğine bakmak ve aynı zamanda dünyayı küresel ısınmayı 1,5 ° C ile sınırlama yoluna kaydırmak için Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile işbirliği yaptık. Yatırımdaki artış, kamu maliyesi kapasitesinin çok ötesine geçiyor, özel sektörden çok daha fazla finansmanı seferber etmeyi hayati hale getiriyor. Raporda, gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilerde temiz enerji potansiyelini ortaya çıkarmak için uluslararası kurumların daha fazla teknik, düzenleyici ve finansal destek sağlama ihtiyacı vurgulanıyor.

Ortak rapor, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından toplanan Yeni Bir Küresel Finansman Anlaşması için geçen hafta Paris Zirvesi'ndeki müzakereleri bilgilendiren kilit bir analiz parçasıydı. Zirvedeki özel bir tematik etkinlikte, Dr. Birol ve IFC Genel Müdürü Makhtar Diop, hükümet bakanları ve özel sektör oyuncularıyla özel finansın ölçeklendirilmesiyle bağlantılı fırsatlar ve zorluklar üzerine bir tartışmaya katıldılar. Konuşmacılar arasında Fransa Enerji Geçiş Bakanı Agnès Pannier-Runacher ve İrlanda Çevre, İklim ve İletişim Bakanı Eamon Ryanile EDF Energies Nouvelles CEO'ları ve varlık yöneticisi Mirova yer aldı.'

Zirvede kabul edilen öncelikli eylemlere yönelik yol haritasında, Şubat ayındaki 2024 yıl dönümünü kutlayacak olan 50 Bakanlar Toplantımız için gelişmekte olan ve gelişmekte olan ülkelerdeki temiz enerji yatırımları için sermaye maliyetinin zamanında nasıl düşürüleceği konusunda tavsiyelerde bulunarak IEA'DAN bu alandaki çalışmalarımızı geliştirmesi istendi''

 

Küresel petrol talebi

IEA: ''Küresel petrol talebindeki büyümenin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde yavaşlaması bekleniyor..

En son orta vadeli görünümümüze göre, küresel enerji krizinin vurguladığı yüksek fiyatlar ve arz güvenliği endişelerinin daha temiz enerji teknolojilerine geçişi hızlandırmasıyla birlikte, dünyanın petrol talebindeki büyümenin önümüzdeki yıllarda yavaşlayarak sürünmeye başlaması bekleniyor.

Mevcut hükümet politikalarına ve pazar eğilimlerine dayanarak, elektrikli araçların genişlemesi, biyoyakıtların büyümesi ve iyileştirilmiş yakıt ekonomisinin tüketimi azaltmasıyla ulaşımda petrol kullanımının 2026'da düşüşe geçmesi bekleniyor. Ancak petrokimya ve havacılık sektörlerinden gelen güçlü talebin, 2028 yılına kadar toplam petrol talebinde% 6'lık bir artışı desteklemesi bekleniyor.

Yıllık talep artışının bu yıl günde 2,4 milyon varil petrolden 2028'de günde yaklaşık 400.000 varile yavaşlayacağı tahmin ediliyor. Raporda, temiz enerji ekonomisine geçişin hız kazanmasıyla birlikte, bu on yılın sonundan önce küresel petrol talebinde görülen bir zirve olduğu belirtiliyor.

 

elektrik petroıl haberleri 

küresel petrol talebi temiz enerji teşvikleri küresel enerji krizi