İki Duyuru - Konu 'Soma Kolin Termik Santral Sahası ve Kızıldere-3 JES Lisans tadil talebi'

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 'Kızıldere-3 JES Lisans tadil talebinin değerlendirmeye alınması' ve 'Soma Kolin Termik Santrali'nin Santral Sahası İlanı Hakkında duyuru' başlıklı iki önemli duyuru yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın  'Kızıldere-3 JES Lisans tadil talebinin değerlendirmeye alınması' başlıklı duyurusu


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK): Aşağıda yer alan EÜ/4382-4/02605 numaralı üretim lisansının tadil başvurusu Kurumumuz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Bu başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından aşağıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilir.

Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA

          

Değerlendirmeye Alınan Lisans Tadil Başvurusu ve İtiraz Süresi,
 
Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş.

Lisans Türü: Üretim Lisansı
Tüzel Kişi Ticaret Unvanı: Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. (Şirket)
Tesis Yeri: Denizli ili, Sarayköy ve Burhankent ilçeleri
Kurulu Güç: 165 MWm
Açıklama: Zorlu Doğal Elektrik Üretimi A.Ş. (Şirket) ) 27/04/2016 tarihli ve EÜ/6237-2/03491 numaralı üretim lisansı kapsamında kurup işletmekte olduğu “Kızıldere-3 JES” tesisinin “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği” kapsamında “Birleşik elektrik üretim tesisi” tanımına uygun olarak birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürmeyi planladığını belirtip, yardımcı kaynak ünite alanı için ilave saha talebinde bulunarak EÜ/6237-2/03491 numaralı üretim lisansının kurulu gücünün 189,7498 MWm / 165,0000 MWe olarak tadil edilmesini talep etmiştir.

 

Soma Kolin Termik Santrali'nin Santral Sahası İlanı Hakkında duyuru

Soma Kolin Termik Santrali'nin Santral Sahası İlanı Hakkında duyuru
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK):
Aşağıda yer alan EÜ/5906-18/03394 numaralı üretim lisansının tadil başvurusu Kurumumuz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Bu başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından aşağıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilir.
Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA

Değerlendirmeye Alınan Lisans Tadil Başvurusu ve İtiraz Süresi 
Lisans Türü: Üretim Lisansı
Hidro-Gen Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş. (Şirket) 10/12/2015 tarihli ve EÜ/5906-18/03394 numaralı üretim lisansı kapsamında kurup işletmekte olduğu “Soma Kolin Termik Santrali”nin “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği” kapsamında “Birleşik elektrik üretim tesisi” tanımına uygun olarak birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürmesi planladığını belirtip, yardımcı kaynak ünite alanı için ilave saha talebinde bulunarak EÜ/5906-18/03394 numaralı üretim lisansının kurulu gücünün 592,86 MWm / 510,00 MWe olarak tadil edilmesini talep etmiştir.Tüzel Kişi Ticaret Unvanı Hidro-Gen Enerji İthalat İhracat Dağıtım ve Ticaret A.Ş. (Şirket)
Tesis Yeri: Manisa ili, Soma ilçesi
Yakıt Türü / Tesis tipi: Yerli kömür / Ternik – Akışkan Yatak
Kurulu Güç 516,36 MWm / 510 MWe
Açıklama: “Soma Kolin Termik Santrali” projesi için talep edilen yardımcı kaynak alanı da dahil, santral sahasına ilişkin bilgiler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi çerçevesinde üçüncü şahıslar tarafından yukarıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmesini teminen yayınlanmaktadır.
 

Enerji Ekonomisi

Soma Kolin Termik Santrali Kolin kolin termik santrali enerji jes zorlu enerji kızıldere