Hydrogen Europe üyesi oldu - Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği!

TAKİP ET

''Avrupa hidrojen pazarının en önemli yapılarından "Hydrogen Europe" üyesi olduk - Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER)!

"Hydrogen Europe" üyesi olduk!

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER)

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER), bilgi paylaşımı yaptı...

- ''Avrupa hidrojen pazarının en önemli yapılarından "Hydrogen Europe" üyesi olduk! H2DER olarak, bünyesinde 20'den fazla ülkeden 400’e yakın kuruluş barındıran Hydrogen Europe üyeliğimizi duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.''

- ''Türkiye sınırları içerisinde bulunan, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan boru hatları sayesinde depolanan hidrojenin öncelikle Avrupa ülkelerine ihraç edilmesi oldukça güçlü bir seçenek. Dolayısıyla Türkiye, yeşil hidrojenin geleceği için oldukça hazır''

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) Başkan ve Yönetim Kurulu

Yusuf Günay - Başkan

Mert Kumbaracı - Başkan Yardımcısı / Linde Gaz A.Ş.

Emre Erdoğan - Sekreter / Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.

Argun Karaçay - Sayman / Pure Energy

İsmail Kürşat Tezkan - Üye / Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.

Ali Rıza Köse - Üye

 

BİLGİ

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) - Tarihçe

 

Enerji sektöründe çok uluslu yapılar içinde yer alan, Türkiye’nin yanı sıra çeşitli AB ülkeleri (Almanya-İtalya-Litvanya-Yunanistan gibi), ABD ve Kanada’da faaliyet gösteren şirketler; ülkemizin enerji sektörünün yapısal gelişim ve dönüşüme yön vermiş yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan kurucu kadrosuyla, H2DER Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği, enerjideki zorunlu dönüşümü idrak etmiş yetkin ve sorumlu üyeleriyle, enerji sektörünün sıfır karbon yolculuğunda, yeşil hidrojen üretimi ve fosil yakıtlar ile ikamesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

H2DER, aynı zamanda kabul görmüş ortak zeminler arasında yer alarak enerji alanının karar vericileri ve tüm sektör paydaşları için yeşil hidrojen başlığında yol göstericiler arasında yer almayı hedeflemektedir.

Derneğin çalışmalarında odak noktası, Türkiye’nin 2053 sıfır karbon hedefinde yeşil hidrojenin zorunlu varlığını anlatabilmektir.

Ülke ekonomisinin en önemli gücü olabilecek yeşil hidrojen üretiminde, dünya enerji sektöründeki gelişmelerle eş zamanlı bilgilendirmeler ve analizler ile karar vericilere ve ülkemizin enerji sektörüne ışık tutmak azmindedir.

Üyelerinin birikim ve çalışmalarının yanısıra ulusal/uluslararası seminer/konferans/zirve gibi etkinlikler ve yayınlar yoluyla düşük karbonlu bir enerji sistemine geçişte, gerçekçi değerlendirmeler ile ülkenin yeşil hidrojen potansiyelinin hayata geçirilmesine, yenilenebilir enerji dönüşümünde teknik fizibiliteden ilgili politika araçlarına yönelik saygın anlayışın oluşturulmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir.''

Kaynak: H2DER

 

yeşil hidrojen haberleri - hidrojen haberleri

 

yeşil hidrojen haberleri hidrojen haberleri Hydrogen Europe