HT Solar - Fenerbahçe'nin Sürdürülebilir Enerji Sponsoru oldu!

TAKİP ET

Türkiye'nin önde gelen güneş enerjisi sistemleri üreticisi HT Solar Enerji, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın 'Sürdürülebilir Enerji Sponsoru' oldu. Bugün atılan imzalar ile HT Solar'ın logosu 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın havlularında yer alarak sürdürülebilir bir gelecek için farkındalığı artıracak.

HT Solar ve Fenerbahçe arasında imzalar, 1 Mart’ta, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda atıldı. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A. Sertaç Komsuoğlu ve HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç’ın imzaladığı “Sürdürülebilir Enerji Sponsorluğu” sözleşmesi ile Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın 2023-2024 sezonunda oynayacağı maçlarda HT Solar logolu havlular kullanılacak. 

 

ayrıntılar...

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Ç. Kızılhan, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Bu iş birliğinin Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızı daha da güçlendireceğine inanıyoruz. HT Solar’a dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe’mize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

''HT Solar gibi güçlü bir marka ile yol arkadaşı olmak bizler için çok önemli''

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi A. Sertaç Komsuoğlu da “Sürdürülebilir enerjinin kullanımın her geçen gün arttığı dönemde HT Solar gibi güçlü bir marka ile yol arkadaşı olmak bizler için çok önemli ve kıymetlidir. Fenerbahçe Basketbol Takımı olarak sadece sahada elde ettiğimiz başarılarla değil aynı zamanda topluma ve çevreye olan sorumluluğumuzla ön plandayız. Bu konuda attığımız adımlar Türkiye’de her zaman örnek olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. HT Solar’ın takımımızın havlularında yer alacak logosu sadece bir sponsorluk işareti değil aynı zamanda ortak değerlerimizin ve hedeflerimizin bir yansıması olacaktır. Sürdürülebilirlik ve başarı arasındaki bu güçlü bağı sahada ve saha dışında hayata geçirmek adına HT Solar’la birlikte çalışacağız. Bu vesileyle HT Solar’a Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı ailesine hoş geldin demek istiyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atacağımızdan hiç şüphemiz yok.” dedi.

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç ise “Bizler HT Solar olarak 2016’dan beri Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz ve yüksek verimli güneş panelleri üretiyoruz. Bugün Türkiye’de kurulmuş olan yaklaşık 12 bin MW güneş santralinin 2 bin MW’dan fazlasında HT Solar panelleri kullanıldı. Bu noktada sektörde lider konumdayız. Buna ek olarak yıllık 300 milyon doların üzerinde başta ABD olmak üzere birçok ülkeye Türk menşeili güneş panelleri ihraç ediyor ve Türk ekonomisine katkıda bulunuyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik ve sporun bir araya gelmesinde Fenerbahçe camiası her zaman öncü adımlar atıyor. Bu bizim Fenerbahçe ile ilk iş birliğimiz değil. Fenerbahçe’mizin Düzce Topuk Yayla’sındaki tesislerinde de HT Solar güneş enerjisi panelleri kullanılarak, o güzel coğrafyanın doğasına uygun şekilde enerji üretimi sağlanıyor. Bu vesileyle daha iyi bir gelecek için temiz enerji kullanımı konusunda örnek tutumu için tüm Fenerbahçe camiasına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” 

 

İmza töreni, tüm oyuncularının imzasının yer aldığı bir forma hediye edilmesi ile son buldu

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Kulaç, “Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyor ve Fenerbahçe’miz ile sürdürülebilir gelecek adına kurduğumuz bu birlikteliğin yıllar boyu devam etmesini temenni ediyorum” diye de ekledi.
İmza töreni, Kulaç’a, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın tüm oyuncularının imzasının yer aldığı bir forma hediye edilmesi ile son buldu.

HT Solar, Türkiye’de kurulu güneş enerjisi gücünün yaklaşık yüzde 20’sini karşılıyor
Çin devletine ait tek güneş paneli üreticisi olan HT Solar, 2016 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başladı. Kısa sürede önemli bir başarı elde eden şirket, yıllık 2 GW kapasiteye sahip yapay zekâ destekli üretim tesislerinde ileri teknoloji güneş panelleri üretiyor. 

 

BİLGİ;

- HT Solar bugün geldiği noktada Türkiye’nin güneş enerjisinden sağladığı enerjisinin yaklaşık yüzde 20’sini karşılıyor.

- HT Solar, Tuzla’daki fabrikasında ürettiği ileri teknoloji panelleri başta ABD olmak üzere dünyanın birçok noktasına da ihraç ediyor.

- Bugüne kadar büyük Ar-Ge yatırımları yapan şirket, yıllardır Bloomberg’in prestijli TIER 1 listesinde yer alıyor. 

enerji ekonomisi

HT Solar Fenerbahçe Enerji Sponsoru