''Hidrojen - Yenilenebilir enerji entegrasyonu - Doğal gazda - Kömürde var'' - G7'li Bakanlar görüşmesi!

TAKİP ET

''Kritik mineraller, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, doğal gaz, hidrojen, karayolu taşımacılığı ve kömürden kaynaklanan emisyonlar ve ağır sanayilerin karbondan arındırılması dahil olmak üzere temiz enerji geçişleri ve enerji güvenliğini'' konuştular - G7'li bakanlar!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)...

G7 Bakanları,

enerji güvenliği ve temiz enerji geçişleri konusundaki çalışmalarımızdan yararlanıyor!

 

ayrıntılar...

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)...  ''G7 gelişmiş ekonomiler grubu bakanları bu hafta sonu, kritik mineraller, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, doğal gaz, hidrojen, karayolu taşımacılığı ve kömürden kaynaklanan emisyonlar ve ağır sanayilerin karbondan arındırılması dahil olmak üzere temiz enerji geçişleri ve enerji güvenliği konusundaki çalışmalarımızın birçok alanını güçlü bir şekilde kabul ettiler.

Japonya'nın 2023 G7 Başkanlığında Sapporo'da iki günlük bir toplantının ardından İklim, Enerji ve Çevre Bakanları, enerji güvenliğini güçlendirmeyi ve temiz enerji geçişlerinde ilerlemeyi hızlandırmayı amaçlayan bir tebliğ yayınladılar. Tebliğ kapsamında, enerji verimliliğini artırma çabaları ve hidrojen, çelik ve yenilenebilir enerji ile ilgili son raporlarımız gibi kilit alanları kapsayan analizlerimiz ve faaliyetlerimiz alıntılanmıştır.

Güvenli temiz enerji geçişlerini sağlamak için uluslararası işbirliğinin gerekli olduğu önemli bir alan olan kritik mineraller için Bakanlar, kritik mineraller için orta ve uzun vadeli görünümler üretmek de dahil olmak üzere destekleyeceğimiz Kritik Mineral Güvenliği için Beş Maddelik Bir Plana karar verdiler. karar vermeyi bilgilendirmeye yardımcı olmak için talep ve arz.

Genel Müdürümüz Fatih Birol , Sapporo toplantısının ilk gününde kilit enerji ve iklim konularında G7 Bakanlarına hitap etti. Ayrıca G7 ülkelerinin yanı sıra konuk ülkelerden Hindistan (G20 Başkanlığını yürüten), Endonezya'dan (ASEAN Başkanlığını yürüten) ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (COP28 Başkanlığını yürüten) Bakanlar ve özel elçilerle ikili olarak görüştü.).

 

Hidrojen, çelik, yenilenebilir enerji entegrasyonu ve doğal gazla ilgili yeni raporların yanı sıra kritik mineraller ve karayolu taşımacılığı emisyonları hakkındaki çalışmalar, G7 enerji ve iklim gündemini bilgilendirmeye yardımcı oluyor - IEA!

 

enerji ekonomisi - enerji haberleri

G7li bakanlar enerji ajansı enerji haberleri hidrojen