Hiç rüzgar santrali dev direklerinin içini gördünüz mü? AYRINTILAR!

TAKİP ET

Rüzgar santralleri, Türkiye elektrik enerjisinin karşılanmasında önemli bir kaynak oldu. Peki, bu santrallerin nasıl kurulduğunu biliyor musunuz? Mesela, hiç rüzgar santrali dev direklerinin içini gördünüz mü? İşte sorunun cevabı...

AYRINTILAR

Sıra, ülkemizin ikinci rüzgâr santrali olan Alaçatı RES’te...

Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ENSİA)'nın konuyla ilgili bilgi paylaşımı şöyle: Geçen haftalarda ülkemizin ilk rüzgâr santrali Germiyan RES’in öyküsünü takipçilerimizle paylaşmıştık.

Sıra, ülkemizin ikinci rüzgâr santrali olan Alaçatı RES’te… Güçbirliği Holding tarafından inşa edilen ARES, 1998 yılı Kasım ayında devreye alındı. 600 Kilovatlık 12 türbinden oluşan ARES’in 7,2 Megavat’lık toplam kapasitesi, o günlerin Türkiyesi için hayal bile edilemeyecek büyüklükte bir kurulu güçtü… 20 yıl süre ile enerji ürettikten sonra 2018 yılı Kasım ayında EÜAŞ, (Elektrik Üretim Anonim Şirketi)'e devredilen ARES, bugün itibarıyla kamunun yönetiminde ülkemiz için enerji üretmeye devam ediyor. 

Derneğimizin Başkan Yardımcısı olan AERO Rüzgâr Endüstrisi A.Ş Genel Müdürü Sn. ALPER KALAYCI genç bir makine mühendisi olarak ARES’in montajında görev almıştı. ARES’in montaj müteahhidi ise, derneğimizin Kurumsal Üyesi Genba Şirketler Grubu'ydu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Sn. CENGİZ OĞUZER de montaj süreçlerinde yer almıştı. 

Derneğimizin Bireysel Üyesi Makine Mühendisi Aydın Yalçın ise yatırımcı şirket olan Güçbirliği Holding tarafında sorumlu mühendis olarak görev yapıyordu. Türk rüzgâr enerjisi sektörünün nereden nereye ulaştığını gösteren bu tarihi fotoğrafları, sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyoruz…

FOTOĞRAFLARLA RÜZGAR SANTRALLERİ (Alaçatı RES)...

Enerji Ekonomisi

rüzgar res