'Hedeflerimizde 600 MW civarı bir ek GÜNEŞ kapasitesi eklemek var!

TAKİP ET

- Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye'nin son 3 yılın en büyük halka arzına hazırlanıyor. Aydem Yenilenebilir Enerji, halka arz nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Aydem Enerji CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, basın toplantısında soruları da cevapladı. 

- Aydem Enerji CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli, toplantıda Enerji Ekonomisi'nin 2 sorunu da cevapladı.

AYRINTILAR!
 

- Temiz Enerjide son dönemde öne çıkan güneş. Sizin portföyünüzde, gelecekte güneşin payı ne olacak?


Aydem Enerji CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı İdris Küpeli, Aydem Yenilenebilir Enerji olarak organik büyümenin 3'te 2'sinin güneş ve 3'te 1'inin de rüzgar enerjisi olacağını açıkladı. 'Bizim hedeflerimizde 600 MW civarında bir ek güneş kapasitesi eklemek' diyen Küpeli, bunu hibrit ve yeni YEKA'larla sağlamayı gedeflediklerini açıkladı. Küpeli, portföylerinin inorganik kısmında satın alma için uygun güneş enerjisi santrallerini bunun dışında tuttuklarına dikkat çekerek, 'Çünkü ağırlık organik olacak' dedi. Küpeli, satın almalarda yurtdışınında gündemde olduğuna vurgu yaptı.


- Bazı sanayiciler ve özellikle plastik sanayi, 'Yenilenebilir - YEKDEM alım garantilerinin dövize endeksli olması  - pahalı elektrik' gerekçesiyle tepki gösteriyor. Bu konudaki yorumunuz?

Aydem Enerji CEO'su İdris Küpeli, 'Eski YEKDEM 2010 yılında başladı. 2010 yılından 2020 sonunda da, sona erdi.' diyerek, bunların eski konular olduğunu ve Türkiye'ninde geçmişinde hiç bir kanunla ilgili geriye dönük  bir uygulama yapmadığına dikkat çekti. Küpeli, böyle bir düzenlemenin plastik sanayini mutlu edebileceğini, ancak ülkenin sistemini çökertebileceğini söyledi. Küpeli, böyle bir düzenlemenin yatırımcı bulmayı da zorlaştıracağını ve büyük risk doğuracağını açıkladı. Küpeli konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: Yeni YEKDEM dolara linkli. Yeni santraller için dolara linkli ve eski YEKDEM'den daha az maliyetli. O yüzden orada sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Ama yenilenebilir enerjiden gelen kullanımın diğer artıları var. Onları birlikte komple serecekleri düşünüyoruz. Özellikle belirli bir ölçüye sahip olan şirketlerin finansal piyasalara erişimi, daha ucuz finansmana erişimi, daha avantajlı olacağı için birbirini telafi edecek duruma geleceğini düşünüyoruz yakın zamanda.'
 

ADEM Yenilenebilir Enerji Büyüme Stratejisi: '3'te 2 GÜNEŞ - 3'te 1 RÜZGAR

Enerji Ekonomisi

yekdem aydem yenilenebilir enerji