Havaların sıcak gitmesi DOĞAL GAZ tüketimini düşürdü!

TAKİP ET

Son günlerde 'kış aylarına rağmen' sıcak giden havalar, doğal gaz tüketimine de yansıdı. Soğuklarla birlikte günlük 250 milyon metreküplere çıkan doğal gaz tüketimi, günlük 200 milyon metreküpün altına geriledi.

Doğal gaz tüketimi: Son günlerde 'kış aylarına rağmen' sıcak giden havalar, doğal gaz tüketimine de yansıdı. Soğuklarla birlikte günlük 250 milyon metreküplere çıkan doğal gaz tüketimi, 200 milyon metreküpün altına geriledi. 

 

ayrıntılar

Gaz tüketimi azalıyor!

Doğal gaz tüketimi azaldı. Resmi verilere göre Türkiye geçen hafta günlük ortalama doğal gaz tüketimi 169,5 milyon metreküp oldu (27 Şubat - 5 Mart 2023 ortalaması).  Bu rakam önceki hafta soğuyan havalarla birlikte 250 milyon metreküplü rakamlara açıkmıştı. Doğal gaz tüketimindeki azalmanın en önemli nedeni ise, kış aylarına rağmen havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçmesi.

- Türkiye günlük enerji tüketimi (elektrik, doğal gaz, LPG, kömür-Linyit, benzin ve motorin) için aşağıdaki tabloya bakınız.

Kaynak: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) - Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM)

 

Sular için zor dönem!

Öte yandan, havaların sıcak gitmesi 'doğal gaz fatutaraları' için iyi gözükse de sular için kriz anlamına geliyor. Çünkü, kış aylarındaki kar ve yağmur sularıyla dolması gereken içme, sulama ve elektrik üreten barajlarda sular azalıyor. Bu durum ise, özellikle yaz ayları için ciddi kriz demek. Bu nedenle de, sular için gerek içme, gerek sulama ve gerekse elektrik üreten barajlar için şimdiden önlemlerin alınmasını gerektiriyor. 

YENİ - Bu haritaları gördünüz mü? Şiddetli Kuraklık...

 

enerji ekonomisi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü EİGM günlük gaz tüketimi enerji tüketimi