Havalar ısınınca GÜNEŞLE elektrik üretimi arttı!

TAKİP ET

MGM geçen hafta Türkiye'de Ege, Akdeniz ve Marmara için sıcak hava uyarısı yapmıştı. Sıcak havalar geldi. Ve sıcaklar, GES'lerde (Güneş Enerjisi Santralleri) elektrik üretimini artırdı.

GES'lerde elektrik üretimi arttı: MGM geçen hafta Türkiye'de Ege, Akdeniz ve Marmara için sıcak hava uyarısı yapmıştı. Sıcak havalar geldi. Ve sıcaklar, GES'lerde (Güneş Enerjisi Santralleri) elektrik üretimini artırdı. 

 

Enerji nakil hatları da var - AFAD genelge yayınladı!

Ayrıntılar...

Türkiye günlük toplam elektrik üretiminde GES'lerin payı yüzde 7'ye çıktı. Resmi verilere göre 24 Temmuz 2022 Pazar günü Türkiye toplam elektrik üretiminin yüzde 7'si, yerli ve yenilenebilir enerji kaynağı olan GES'lerde (Güneş Enerjisi Santralleri) üretildi. GES'ler yüzde 7 pay ile Akarsu HES'leri tplam elektrik üretiminde geçmiş oldu. 

 

RES'lerde elektrik üretimi

Son günlerde Türkiye toplam elektrik üretiminin 5'te 1'ini karşılayan RES'lerde ise (Rüzgar Enerjisi Santralleri) elektrik üretimi, havaların ısınmaya başlamasıyla düşüşe geçti. Ve pazar günü RES'lerin toplam elektrik üretimindeki payları yüzde 20'lerden yüzde 14'lere geriledi.

 

HES'lerde elektrik üretimi

Sıcaklar HES'lerdeki (Hidroelektrik Santralleri) elektrik üretimini düşürdü. HES'lerinde (Akarsu HES - Barajlı HES) toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 30-40'lardan yüzde 18'lere geriledi. Barajlı HES'ler pazar günü toplam elektriğin yüzde 14'ünü, Akarsu HES'lerde olam elektriğin yüzde 4'ünü üretti. 

- Türkiye toplam elektrik üretimi için aşağıdaki tabloya bakınız...

 

Enerji Ekonomisi

GESlerde elektrik üretimi HESlerde elektrik üretimi RESlerde elektrik üretimi Türkiye günlük elektrik üretimi