Havadan SU çekerek tarım yapmak mümkün mü? - Güneş enerjisi ile...

TAKİP ET

Önemli... ''Kurak iklimlerde güneş paneli kurulumları gelecekte bu alanların da tarımsal üretimde değerlendirilmesini sağlayabilir.''

GÜNEŞ enerjisiyle çalışan inovatif sistem, atmosferdeki su buharını yakalayarak, atık ısıyı değerlendirerek ve hidrojel teknolojisiyle su yoğunlaştırarak su ihtiyacını karşılar.

 

ayrıntılar...

 

- Kurak iklimlerde güneş paneli kurulumları gelecekte bu alanların da tarımsal üretimde değerlendirilmesini sağlayabilir.

- Bir grup bilim insanının çölde güneş panellerinin gölgelenmesi üzerine geliştirdiği proje kapsamında, güneş enerjisiyle çalışan bu inovatif sistem, atmosferdeki su buharını yakalayarak, atık ısıyı değerlendirerek ve hidrojel teknolojisiyle su yoğunlaştırarak su ihtiyacını karşılar.

- Güneş panellerinden gelen atık ısıyı kullanarak sadece su buharı değil, aynı zamanda bitki yetiştirmek için de enerji üretir.

- Yenilikçi hidrojel teknolojisi sayesinde güneş panellerinin verimliliğini artırırken, sıcak iklim koşullarında bile etkili bir performans sergiler. Sistem, plastik bir bitki yetiştirme kutusuna yerleştirilen 60 ıspanak fidanını sadece havadan topladığı suyla sulayarak başarıyla test edilmiştir. Güneş paneli, kısa bir süre içinde 1.519 watt-saat güç üreterek 60 su ıspanağı fidanının büyümesini desteklemiştir.

Bu önemli bilgiyi, Kalyon PV hazırladı.

 

(güneş enerjisi sistemleri)

güneş enerjisi sistemleri