Ham petrolde şok düşüş!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları tarihi seviyede düştü. Han petrolün varil fiyatı (Brent türü) 51 dolar rakamlarına geriledi. Bu düşüş tarihi rekor olarak yorumlanabilir. Çünkü, kısa süre önce ham petrolün varil fiyatı 60 dolardı.

KORONAVİRÜS ETKİSİ Mİ?




 

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve hızla yayılan Koronavirüs, Çin ekonomisi vurdu. Dünyanın önde gelen şirketlerinin üretim merkezi olan Çin, virüs sonrası ekonomide aüır darbe gördü. Ve Çin ekonomisinde büyük yavaşlama oldu. Çin ekonomisindeki yavaşlama ise, yine dünyanın en önemli petrol tüketicilerinden olan Çin’in ham petrol tüketimini vurdu. Ancak, virüsün başta Avrupa olmak üzere, düntanın diğer ülkelerine yayılması ve IMF – Dünya Ticaret Örgütü’nin virüs sonrası dünya ekonomisiyle ilgili olumsuz açıklamaları da, petrol tüketimini olumsuz etkiliyor.

AKARYAKIT UCUZLAR

Ham petrol fiyatların şok bir şekilde 51 dolar rakamlarına gerilemesi (halen 51,91 varil fiyat, uluslararası piyasalarda), gözleri akaryakıt fiyatlarına çevirdi. Kısa süre içerisinde benzin, motorin, LPG türü akaryakıt ürünlerine ciddi indirim söz konusu olabilir (Petroldeki bu rakamlar yada dahada düşüşün devam etmesi halinde).

Enerji Ekonomisi




 

petrol akaryakıt indirim