LPG - Elektrik - Akaryakıt ve petrol piyasalarında son durum!

TAKİP ET

Haftanın ilk iş günü. Ve elektrik, akaryakıt ve petrolde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Haftanın ilk iş günü. Ve elektrik, LPG (otogaz) akaryakıt ve petrol piyasalarında son durum ne? Ayrıntılar haberin içinde...İşte ayrıntılar...

 

ayrıntılar...

Petrol piyasaları: Son günlerde sürekli dalgalı bir seyit izleyen ham petrol fiyatları, haftanın ilk iş gününe varil fiyat 87 doların üzerinde yüksek bir fiyatla başladı. halen 1 varil brent türü ham petrol uluslararası petrol piyasalarında 87,45 dolar rakamlarından işlem görüyor (Brent türü ham petrol varil fiyatı). Petroldeki bu yüksek fiyat, benzin ve motorin türü akaryakıt ürünlerine zam baskısını artırıyor. 

 

Elektrik piyasası: Kaynaklara göre Türkiye elektrik üretiminde ithal kömür yüzde 30,30 pay ile ithal kömür ilk sırada yer aldı. TYerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan barajlar (Akarsu ve barajlı HES'ler), son aylarda yaşanan kuraklıktan etkileniyor. Bu durum elektrik üretimine de yansıyor. Pazar günü Türkiye toplam elektirk üretiminde barajların payı yüzde 12,8 oldu. Elektirğin geri kalan bölümü ise linyit, güneş, rüzgar gibi diğer enerji kaynaklarında üretildi. (Veriler için kaynak: Türkiye Elektirk İletim AŞ (TEİAŞ) Yük Tevzi Bilgi Sistemi (YTBS), 22 Ocak 2023 Pazar, günlük veriler).

 

Akaryakıt - LPG piyasası: Türkiye'de haftanın ilk iş gününde akaryakıt istasyonlarında benzin- ve motorin fiyatları ise şöyle: 1 litre normal kurşunusz benzin 20,38857 TL ve 1 litre motorinde 23,12875 TL, 1 litre LPG otogaz 10,84250 TL fiyatlarından satılıyor. 

 

Günlük benzin - motorin fiyatı!

Benzin (TL/LT): 20,38

Motorin (TL/LT): 23,12

LPG otogaz (TL/LT): 10,84

Akaryakıt fiyatları için kaynak: EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) en yüksek işlem hacimli 8 akaryakıt firması bayi tavan fiyatları. LPG otogaz bayi satış fiyatıdır (23 Ocak 2023 Pazartesi, günlük fiyatlar). 

 

 

enerji ekonomisi

akaryakıt piyasası petrol piyasası elektirk piyasası enerji ekonomisi LPG piyasası Otogaz fiyatları