Günlük ne kadar enerji (Elektrik - benzin - motorin - doğal gaz) tüketiyoruz?

TAKİP ET

Havalar ısındı. Enerji tüketimi de arttı. Peki Türkiye'de günlük ne kadar elektrik, benzin, motorin ve doğal gaz tüketiliyor? İşte ayrıntılar!

- Havalar ısındı. Enerji tüketimi de arttı. Peki Türkiye'de günlük ne kadar elektrik, benzin, motorin ve doğal gaz tüketiliyor? İşte ayrıntılar!

 

Ayrıntılar...

Yaz kendini göstermeye başladı. Temmuz ayıyla birlikte serin havalar yerini sıcak havalara bıraktı. Bu durum sahilleri hareketlendirdi. Tabi, sıcak havalarla birlikte başta klima kullanımı olmak üzere elektrik tüketimi ve diğer enerji tüketimleri de artışa geçti. Aynı şekilde seyahate çıkanların (Uçak, otobüs, özel araç vb) artmasıyla da,  bezin - motorin tüketimi hareketlendi. Peki yaz döneminde günlük ne kadar Türkiye enerji tüketiyor (Benzin, motorin, elektrik, doğal gaz)?

 

Türkiye günlük enerji tüketimi?

(Elektrik, benzin, motorin, doğal gaz)

 Ürün  Tüketim
 Elektrik (MWh) 915.907
 Benzin (Litre) 11.982.128
 Motorin (Litre) 77.531.570
 Doğal gaz (Bin m3) 111.665

Kaynak: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı - EİDM, 1 Temmuz 2022 Cuma günü tüketimleri.

 

Günlük enerji tüketimi...

Resmi verilere göre  (1 Temmuz 2022) Türkiye'de günlük 915,5 milyon kwh (kilowatsaat elektrik tüketti. Aynı gün toplam 11,6 milyon litre benzin ve de 77,5 milyon litre motorin tüketimi gerçekleşti. 1 Temmuz Cuma günü doğal gaz tüketimi ise 111,6 milyon metreküp oldy. Yaz dönemi doğal gaz tüketimi azalrken, benzin, motorin ev elektrik tüketimi artışa geçti. 

Enerji Ekonomisi

Türkiye günlük enerji tüketimi Türkiye günde ne kadar benzin motorin tüketiyor günlük doğal gaz tüketimi enerji ekonomisi günlük enerji tüketimi günlük benzin tüketimi günlük motorin tüketimi