Günlük ne kadar ''Benzin - motorin - elektrik ve doğal gaz'' tüketiyoruz?

TAKİP ET

Evet, havalar soğudu. Ve bu soğuklar, enerji tüketimine de yansıdı. Peki; soğuklar sonrası günlük ne kadar benzin, motorin, doğal gaz ve elektrik tükettik?

Havalar, soğuk ve yağışlı. Ve bu soğuk ve yağışlar, Türkiye günlük enerji tüketimine de yansıdı. Peki; soğuklar sonrası günlük ne kadar benzin, motorin, doğal gaz ve elektrik tükettik? İşte, Türkiye günlük enerji tüketimi...

 

ayrıntılar...

 

Hafta içi enerji tüketimi...

Günlük enerji tüketimi: Son resmi verilere göre (ETKB-EİGM), 24 Kasım 2023 Cuma) Türkiye günlük enerji tüketimi (elektrik, doğal gaz, benzin ve motorin) şöyle: Benzin14,8 milyon litre, motorin 66,6 milyon litre, doğal gaz 183,5 milyon mtreküp, elektrik 854,3 milyon kwh (kilowatsaat). Türkiye günlük enerji tüketimi, haftasonuna göre (cumartesi - pazar) daha fazla gerçekleşiyor. 

Türkiye,

Günlük ne kadar ''Benzin - motorin -  elektrik ve doğal gaz'' tüketiyor?

- Benzin (Litre) 14.885.204

- Motorin (Litre) 66.694.543

- Doğal gaz (bin stdm3) 183.376

- Elektrik (Mwh) 854.301

 

Hafta sonları enerji tüketimi

Hafta sonu günlük enerji Tüketimi: Türkiye enerji tüketimi hafta sonları düşüyor. Resmi verilere göre, hafta sonları doğal gaz ve elektrik tüketimi düşüyor. Aynı şekilde hafta sonları motorin tüketimi azalırken, benzin tüketimi artıyor. benz,in tüketimindeki artış, hafta sonları tatil-gezme amaçlı özel araçların daha fazla kullanılmasına bağlanıyor. 

Türkiye,

Hafta sonu ne kadar enerji tüketiyor?

Veriler için kaynak:  

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı  (ETKB) - Enerji İşleri Genel Müdürlüğü. 

Açıklama: 24 Kasım 2023 Cuma günü, günlük tüketimler.

 

(enerji tüketici istatistik haberleri - enerji ekonomisi)

enerji tüketici istatistik haberleri