'GÜNEŞ panelleriyle kasım ayı itibarıyla 3.000.000 kwh enerji ürettik'

TAKİP ET

Norm Holding güneş panelleriyle 3.000.000 kWh enerji üretti: Norm Holding, tüm şirketlerinde enerji ve emisyon çalışmalarıyla Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın 2030 hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını sürdürürken, İzmir ve Salihli'de bulunan güneş panelleri ile 3 milyon Kwh yenilenebilir enerji üretti.

Otomotiv ana ve yan sanayi başta olmak üzere yedek parça, beyaz eşya, elektronik, teknoloji, mobilya, inşaat ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren Norm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, iklim değişikliğini hafifletmek ve bu değişikliğin kontrol altına alınmasının 21. Yüzyılın ana zorlukları arasında yer aldığının altını çizerek, “Bu zorlukların temelinde ise enerji sorunu, daha net bir ifadeyle ise genel enerji tüketimimiz ve fosil yakıtlara olan bağımlılığımız yer alıyor. Küresel ısınmayı sınırlandırmada başarılı olabilmek için, dünya hiç vakit kaybetmeden enerjiyi verimli kullanmalı ve aynı zamanda hareket, ısınma ve soğutma süreçlerini temiz enerji kaynakları kullanarak yürütmelidir.” dedi.

 

Sürdürülebilirlik yol haritamızı belirledik

Norm Holding olarak tüm faaliyetlerini çevresel etkimizi azaltmak için iklim krizi ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Uysal,  “Bu kapsamda enerji verimliliğini artırmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmaya odaklanıyoruz. Norm Holding sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında doğal kaynakların minimum seviyede kullanımını hedefleyerek, holding hedeflerimizi belirledik ve 2021 Sürdürülebilirlik Raporumuz ile paydaşlarımıza duyurduk.

 

2022 yılında Kasım ayı itibarıyla 3.000.000 kwh enerji ürettik

Yenilenebilir kaynaklardan enerji satın alımı için planlamalar yapıyor, rüzgâr ve güneş gibi kaynaklardan enerji üretimini artırmak ve yaygınlaştırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İzmir ve Salihli’de bulunan güneş panelleri ile 3 milyon Kwh yenilenebilir enerji ürettik.

 

Karbon Ayak izi ölçüm çalışmalarını; toplam 25 yerleşkede ve 13 şirkette başlattık

21’i yurtiçi,4’ü yurtdışı olmak üzere toplam 25 yerleşkede ve 13 şirkette karbon ayak izi ölçümlerimizi 2021 yılı için tamamladık. Holding ve bağlı şirketler için belirlediğimiz iklim hedeflerimiz ile; 2030 yılında 2021 yılına göre %50 emisyon azaltımı, 2050 yılında net sıfır emisyona ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Hesaplama süreçlerimizle eşzamanlı olarak devam ettiriyoruz

İklim krizi ile mücadele kapsamında 2022 yılı içerisinde bilim temelli hedeflerimizi belirleme çalışmalarımızı, hesaplama süreçlerimizle eşzamanlı olarak devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

 

enerji ekonomisi

Norm Holding güneş panelleri