Güneş ENERJİSİ her yerde: Peki maliyet ne?

TAKİP ET

- 1 Karavan'da güneş enerjisi sistemi kurmanın maliyeti ne? İşte sorunun cevabı...
 

AYRINTILAR!

Güneş enerjisi ile elektrik ihtiyacını karşılamak, son günlerde yoğun ilgi görüyor. İlk zamanlar park - bahçe aydınlatmaları için kullanılan güneş enerjisi panelleri, son dönemde ise karavanlardan evlerin itiyacını karşılamaya kadar çok amaçlı elektrik üretimi için kullanılmaya başlandı. 
Güneş enerjisinin son dönemde öne çıkan kullanım alanlarından birisi ise, Karavan'lar. Peki, 1 Karavan'da güneş sistemi enerjisi kurmanın maliyeti ne? İşte sorunun cevabı.
 

Yaklaşık 8 bin TL'ye buzdolabı dahil elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor!

Son dönemde, Karavan'da yaşam ya da Karavan'la tatil, yoğun ilgi görüyor. Bunda pandeminin (Koronavirüs Salgını) etkisi büyük. Nedeni ise, daha hijyen olması ve istenilen her yerde konaklama imkanı sunması. Ancak; Karavanlar için en önemli ihtiyaç enerji, yani elektrik. Güneş enerjisinin kullanılmaya başlanması ve yaygınlaşması, Karavanlar'ın elektrik sorununu da çözmeye başladı.

Buzdolabını çalıştırma dahil bir Karavan'ın güneş elektrik sistemini kurmak için yaklaşık 8 - 9 bin TL civarı bir harcama yapmak gerekiyor (Güneş enerjisi sistemlerinin döviz kuruna bağlı olması ve dövizdeki son günlerdeki hareketlilik, sistem kurulum maliyetini de değiştirebiliyor). Ve tabi, elektrik ihtiyacının daha az olması ya da daha yoğun kullanım gerektiren sistemlerim maliyeti de, azalabiliyor ya da artabiliyor. Fakat; sistemin pratik kurulumu ve her yerde 24 saat elektrik ihtiyacını karşılıyor olması, çok önemli. 

Evet; bugüne kadar daha çok sıcak su amaçlı kullanılan güneş enerjisi, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de daha çok hayatımızda olacak ve yer alacak. 
 

Bu karavandaki güneş enerji sistemi özellikleri ve kurulum maliyeti!




Özellikler ve Fiyat:

-3 x 190 w monokristal güneş panel.

- 3 x 100w agm akü.

- 1 kw tam sinüs akıllı invertör. 

- 12/24w buzdolabı 7/24.

- TV 10 saat.

- 12/24 w çamaşır 4 saat.

- 6 LED spot 12 saat.

- USB telefon şarj 8 saat.

- Fiyat, 8.500 TL.



EE

güneş enerjisi karavan