Güneş enerjisi hakkında ''yanlış bilgiler ve doğrular''

TAKİP ET

''Solarpedia’nın bu bölümünde güneş enerjisi hakkında yaygın olarak inanılan 3 yanlış bilgiyi inceleyecek ve bu inanışların gerçeklikle ilişkisine değineceğiz. Bu sayede güneş enerjisi ve güneş panelleri ile ilgili kafanızdaki soru işaretlerini giderme ve bilgi kirliliğinin önüne geçme fırsatı bulacağız.''

Kalyon PV

 

- Güneş enerjisi hakkında ''yanlış bilgiler ve doğrular''

 

Yanlış inanış 1: Güneş panelleri bulutlu havalarda çalışmaz

Güneş panelleri ile ilgili en yaygın yanlış inanışlardan biri, güneş olmadığında enerji üretemedikleridir. Bu ifade tamamen doğru değildir. Güneş panellerinin ürettikleri enerji miktarı doğrudan güneş ışığına bağlı olarak değişir. Doğrudan güneş ışığı almasalar bile bulutlu havalarda da bir miktar enerji üretebilirler. Ancak, yoğun bulutlu havalarda, güneş panellerinin ürettiği enerji miktarı azalabilir.

 

Yanlış inanış 2: Güneş panelleri aşırı sıcak veya soğuk havalarda çalışmaz

Güneş panellerinin performansı hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yüksek sıcaklık, panellerin elektrik üretimini olumsuz yönde etkileyebilir ve buna bağlı olarak verimlilik düşer. Ayrıca, aşırı sıcaklık panellerde termal stres yaratabilir ve uzun vadeli kullanım ömrünü etkileyebilir. Soğuk havanın güneş panellerinin performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olmasa da aşırı soğuk hava koşullarında, panellerin performansı ve verimliliği azalabilir. Fakat paneller yine de enerji üretmeye devam edecektir.

 

Yanlış inanış 3: Güneş panelleri çok pahalıdır

Güneş enerjisi sistemlerinin maliyetleri gün geçtikçe azalmaktadır. Öyle ki, güneş paneli fiyatları son yıllarda önemli ölçüde düştü. Güneş panellerinin tasarruflu enerji kullanımı ve uzun ömürlü olması göz önüne alındığında, uzun vadede enerji maliyetlerini azaltmaktadırlar. Bu da güneş panellerini, şebeke elektriğine kıyasla oldukça verimli bir enerji kaynağı haline getirdi.

 

(güneş enerjisi ges haberleri)

güneş enerjisi ges haberleri