Güneş enerji santrali kurulum ve işletmesi ihale ilanı!

TAKİP ET

10 yıl süre ile güneş enejisi santrali (GES) kurulum ve işletmesi için ihale ilanı duyurusu yaptı - Kilis Belediye Başkanlığı!

10 YIL SÜRELİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (GES) KURULUM VE İŞLETME İHALESİNİN KONUSU: "Kilis İli, Merkez İlçesi, Ceritler Köyü, 8-10-11 parsel sayılı taşınmaz üzerine 10 Yıl Süreli Gelir Paylaşım Modeli İle Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Santrali Yapımı/Kurulumunu/İşletilmesini (idari şartname ekinde yer alan uygulama projesine uygun olarak) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesine göre (Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi) yöntemi ile Kapalı Teklif Usulü ihalesi 10 yıl süre ile işletilmesini, bu sürenin sonunda sözleşme, şartname ve eklerindeki şartlarına haiz, kullanılabilir eksiksiz bir şekilde belediyemize devredilmesi işidir. Söz konusu GES ihalesine ait 10 yıl süreli gelir paylaşım oranları ile üretilen elektriğin tamamının İlgili Tedarik Şirketi ile kW. saat bazında mahsuplaşılması durumunda 10 yıl süresince, gelirin en fazla %90’ı yüklenici adına, en az %10’u idare adına gelir paylaşımı oranı üzerinden ihale edilecektir. İhalede artırım idare adına gelir paylaşımı olan %10 asgari orandan az olmamak üzere aylık gelirin idareye bırakılması ve isteklilerin artırım oranları %0,5 den az olmamak koşulu ile ihale edilecektir. (Teklif edilen her artış şartnamelerde belirtilen bütün alternatifler için verilmiş kabul edilecektir. Bu işe ait sözleşme değişen oranlara göre düzenlenerek birlikte imza edilecektir.) GES Yapım işinin proje bedeline ait muhammen (yaklaşık maliyet) bedeli 157.282.369,33 TL (YüzElliYediMilyonİkiYüzSeksenİkiBinÜçYüzAltmışDokuzTürkLirasıOtuzÜçKr) olup %3 geçici teminatı 4.718.471,08 TL(DörtMilyonYediYüzOnSekizBinDörtYüzYetmişBirTürkLirası- SekizKuruş)’dir. Bu projeye ait işçilik, malzeme vb. diğer giderlerin tamamı yüklenici firma tarafından karşılanacaktır. Sözleşme süresi boyunca, santralin işletilmesi işi Yüklenici firmaya ait olacaktır."

 

ayrıntılar...

Kilis Belediye Başkanlığı'nın “10 YIL SÜRELİ GELİR PAYLAŞIM MODELİ İLE GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ YAPIMI/KURULUMU/İŞLETİLMESİ VE SÖZLEŞME SONUNDA YAPMIŞ OLDUĞU TAŞINMAZ ÜZERİNDEKİ GES TESİSİNİN BELEDİYEYE DEVREDİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR”  başlıklı ihale ilanı bugünkü Resmi Gazete'nin İhale ilanları bölümünde yayınlandı (4 Şubat 2023 tarih ve 32074 sayılı Resmi Gazete, ihale ilanları bölümü).

 

Ayrıntılar için link

https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2023/02/20230204-3-5.pdf

güneş santrali GES ihalesi Kilis ihale ilanları muhammen bedeli