''GES Santrali ve Enerji Depolama Tesisi'' için olumlu karar çıktı!

TAKİP ET

Akfen Yenilenebilir Enerji KAP'a ''Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi ÇED Olumlu Kararı'' başlıklı bildirim yaptı.

 

''Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi ÇED Olumlu Kararı''

AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş.

Akfen Yenilenebilir Enerji KAP'a ''Gelinkaya Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi ÇED Olumlu Kararı'' başlıklı bildirim yaptı. Akfen Yenilenebilir Enerji KAP bildirimi şöyle: ''Şirketimiz Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. ("Akfen Yenilenebilir Enerji" veya "Şirket")'nin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Erzurum İli, Aşkale İlçesinde yapılması planlanan Gelinkaya Güneş Enerji Santrali (35,75 MWm / 30 MWe - 44,86 ha) ve Elektrik Depolama Tesisi (30 MWe / 60 MWh) projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verilmiştir. Karar, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün bağlı ortaklığımıza muhatap 19.01.2024 tarihli yazısı ile bildirilmiştir.

Söz konusu proje Şirketimizin halen yatırım aşamasında bulunan, toplam 285 MWe kapasiteli müstakil elektrik depolama projelerinden ilk ÇED olumlu kararı alanı olurken, aynı zamanda Türkiye genelinde GES üretimli elektrik depolama alanında ilk ÇED Olumlu kararı alan proje olma özelliği de taşımaktadır.''

 

(enerji şirketleri kap duyuruları)

enerji şirketleri kap duyuruları