GES'lerin bu faydasını biliyor musunuz?

TAKİP ET

Çinli araştırmacılar, farklı emisyon senaryolarına sahip bir dizi simülasyona göre, Güneş Enerjisi Santraklleri (GES)'lerin Gobi Çölü'ndeki buharlaşmayı ve rüzgar hızlarını azaltırken aynı zamanda topraktaki bağıl nemi artırabileceğini keşfettiler.

GES’lerin Çöllerdeki İklime Olumlu Etkisi!

Çinli araştırmacılar, farklı emisyon senaryolarına sahip bir dizi simülasyona göre, Güneş Enerjisi Santralleri (GES)’lerin Gobi Çölü’ndeki buharlaşmayı ve rüzgar hızlarını azaltırken aynı zamanda topraktaki bağıl nemi artırabileceğini keşfettiler.

Araştırmacılar, tipik yaz-kış klimatolojisini temsil etmek için 2008’den 2062’ye kadar 20 farklı beş yıllık Temmuz ve Ocak dönemini analiz etti.”Bu çalışmada tahmin edildiği gibi nem, buharlaşma ve rüzgar hızındaki bu olumlu değişiklikler, kuru iklimlerde kurulan GES’lerde güçlü bitki örtüsü büyümesiyle ilgili önceki raporlarla uyumlu olan ekolojik koşulların iyileştirilmesine katkıda bulunacaktır” dediler.

Çalışma, güneş enerjisi santrallerinin kapsamının iklim üzerinde yoğunluklarından daha büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Bilim adamları, “Bu nedenle, farklı senaryolar altında uzun vadeli simülasyonlar yürüterek bu konuyu ele almak için gelecekteki çalışmalara ihtiyaç var ve PV’nin neden olduğu etkilerin iklim ve toprak koşullarına bağımlılığı da dikkate alınmalıdır.”

Bu önemli bilgiyi Kalyon PV hazırladı...

 

güneş enerjisi haberleri -  enerji ekonomisi

GESlerin faydaları güneş enerjisi haberleri güneş enerjisi faydaları Çinli araştırmacılar