Genç yetenekleri sektöre kazandıracak

TAKİP ET

Eksim Holding, Genç Enerji Programı ile bir yandan genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmayı diğer yandan enerji sektöründe ihtiyaç duyulan kalifiye yönetici ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. 

Eksim Holding enerji sektörüne kalifiye yöneticiler yetiştirmek üzere Genç Enerji Programı’nı başlattı. Programla yeni mezunlara tam zamanlı, 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine ise yarı zamanlı çalışma fırsatı sunulurken, gençlerin mesleki bilgi ve kişisel becerilerini artırması hedefleniyor. Programın diğer önemli bir amacı ise genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak. 
Eksim Holding’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve önümüzdeki yıllarda sistematik olarak devam edecek olan Eksim Genç Enerji Programı’na başvurular kariyer siteleri üzerinden online olarak alındı. Başvuruların alınmasından sonra genel yetenek ve İngilizce sınavlarında başarılı olan adaylar, kişilik envanteri ve video mülakat aşamalarını da tamamladıktan sonra İnsan Kaynakları ve departman mülakatlarına girmeye hak kazandılar.
Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan 20 MT (yönetici adayı) Eksim Holding’in İstanbul’daki merkezinde çalışmaya başlarken, 55 MT ise farklı illerdeki grup şirketlerinde istihdam edilmeye başlandı. Genç yönetici adayları, gerek departmanlarıyla ilgili eğitimler gerekse kişisel gelişimlerine yönelik etkinlikler ile kapsamlı bir oryantasyon programına tabi tutulacak. 

Genç istihdamına katkı sunmayı amaçlıyoruz

Eksim Genç Enerji Programı ile ilgili bilgi veren Eksim Holding İnsan Kaynakları Direktörü Hasan Kaya, şirket bünyesinde tam ve yarı zamanlı çalışma imkanı sunarak gençlerin mesleki bilgi ve kişisel becerilerini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Kaya bununla birlikte programın bir diğer amacının da genç istihdama katkı sağlamak olduğunu vurguladı.
İK Direktürü Hasan Kaya, genç yeteneklerin şirkete faydasını ise şu sözlerle ifade etti:
“Kurumsal performansı etkileyen en önemli etmenlerden iki tanesi yetenek kazanımı ve farklı bakış açılarını bir arada çalıştırabilmek. İşte Genç Enerji  Programı bunu hedefliyor. Eksim Holding’in yetkin ve deneyimli insan kaynağı ile, dijital zekası gelişmiş, dijital dünyanın içine doğmuş genç yeteneklerin buluşması hem mevcut çalışanlar hem de genç yetenekler için fırsatlar oluşturuyor.
Genç yetenekler, şirkete enerji, dijital bakış açısı, çoğunluğu yeni nesilden oluşan müşteri kitlesini tanıma fırsatı sunuyor. Dijital ürün ve servisleri kullanmaya daha yatkınlar. İş ve işletme körlüğüne karşı mevcut çalışanlarda farkındalık oluşturuyorlar. Kurumsal hayata farklı bakış açıları getirebiliyorlar.”

Program her yıl düzenlenecek

Hasan Kaya 2021 yılı içerisinde 20’si holding merkezinde 55’i diğer grup şirketlerinde olmak üzere 75 gencin istihdam edildiğine dikkat çekerek, “Programın genç işşizlik ile mücadeleye katkı sağlayacağına inanıyoruz. Eksim Holding bünyesinde önümüzdeki dönemde de gençlerimizin istihdamına yönelik programlarımız sürecek. Pek çok alanda yatırımlarını sürdüren ve yeni yatırımlarına devam edecek olan Eksim Holding,  genç işsizlik ile mücadele alanında da Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alacaktır.” diye konuştu.
Kaya, MT programlarının en büyük katkısının yetkin insan kaynağı sıkıntısı çekilen alanlarda olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu programlar, uzmanlaşmayı erken başlatarak bir tür yetiştirme programı haline dönüyor. Gençler, daha mezun olmadan hem teknik anlamda bilgi ve beceri sahibi oluyorlar, hem de enerji sektöründe, erken yaşlarda uzmanlaşma imkanı yakalayabiliyorlar.”

Enerji Ekonomisi

eksim enerji üniversite genç