Genç KÖMÜR santralleri süreci karmaşıklaştırıyor - IEA!

TAKİP ET

'Asya Pasifik bölgesinin çoğunda nispeten genç yaştaki kömür santralleri, birçok bölgenin kömür madenciliğine bağımlılığı ve genellikle kömürü tercih eden piyasa yapıları nedeniyle karmaşıklaşıyor.' - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA).

''Kömür, enerjiden kaynaklanan en büyük karbondioksit emisyonu kaynağıdır ve şiddetli iklim değişikliği etkilerinden kaçınmak için bu emisyonları hızla azaltmak için büyük çabalara ihtiyaç vardır. Yeni bir özel raporda – Net Sıfır Geçişlerde Kömür - enerji güvenliğini ve ekonomik büyümeyi desteklerken uluslararası iklim hedeflerini karşılayacak kadar hızlı bir şekilde küresel kömür emisyonlarını azaltmak için neyin gerekli olduğunu ortaya koyuyoruz.'' - IEA!
 
 

AYRINTILAR...

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)... Mısır'daki COP27 İklim Değişikliği Konferansı sırasında Enerji Günü'nde başlatılan raporda yer alan analiz, küresel kömür tüketiminin% 95'inden fazlasının net sıfır emisyon elde etme sözü veren ülkelerde gerçekleştiğini gösteriyor. Bununla birlikte, küresel kömür talebi düşmekten çok uzak, son on yılda rekor seviyelere yakın bir seviyede istikrarlı olmuştur. Hiçbir şey yapılmazsa, mevcut kömür varlıklarından kaynaklanan emisyonlar kendi başlarına küresel sıcaklıklardaki artışı Paris iklim anlaşması'nda belirtilen 1,5 ° C sınırının ötesine itecektir.
 

İklim değişikliğinden kaynaklanan ciddi etkiler!

İklim değişikliğinden kaynaklanan ciddi etkilerden kaçınan küresel enerji sektörü için gelecekteki her yol, kömürle ilgili emisyonlarda erken ve önemli düşüşleri içerir. Ancak rapora göre, kömürden uzaklaşma, Asya Pasifik bölgesinin çoğunda nispeten genç yaştaki kömür santralleri, birçok bölgenin kömür madenciliğine bağımlılığı ve genellikle kömürü tercih eden piyasa yapıları nedeniyle karmaşıklaşıyor. 
 
Raporda, güneş, rüzgar ve kömüre diğer temiz alternatiflerin yaygınlaştırılmasının süper ücretlendirilmesinin yanı sıra, kömür madenlerinin ve kömürle çalışan elektrik santrallerinin kapatılmasının istihdamı ve ekonomik sonuçlarıyla başa çıkmak için kapsamlı iş eğitimi ve geliştirme harcamalarına ihtiyaç duyulduğu vurgulanıyor.
 

 

ENERJİ EKONOMİSİ

Net Sıfır Kömür kömür kaynaklı emisyonlar IEA Paris iklim anlaşması