''G20'de temiz enerji eyleminin aciliyeti...''

TAKİP ET

IEA... ''Goa'daki enerji ve iklim liderleriyle üst düzey görüşmelerde yer alan Dr. Fatih Birol, sürdürülebilir kalkınmayı ilerletmek, iklim hedeflerine ulaşmak, enerji güvenliğini artırmak ve ortaya çıkan yeni küresel enerji ekonomisinden yararlanmak için dünya çapında temiz enerji geçişlerini hızlandırmanın aciliyetine vurgu yaptı''

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA... ''İcra Direktörümüz Fatih Birol ve diğer IEA liderleri geçtiğimiz hafta Hindistan'ın Goa kentinde düzenlenen ve G20 Enerji Bakanları Toplantısı ile sonuçlanan enerji ve iklim konularında bir dizi uluslararası bakanlık forumuna katıldı.


Goa'daki enerji ve iklim liderleriyle üst düzey görüşmelerde yer alan Dr. Birol, sürdürülebilir kalkınmayı ilerletmek, iklim hedeflerine ulaşmak, enerji güvenliğini artırmak ve ortaya çıkan yeni küresel enerji ekonomisinden yararlanmak için dünya çapında temiz enerji geçişlerini hızlandırmanın aciliyetini vurguladı. Özellikle, ülkelerin küresel ısınmayı 1,5 ° C'ye sınırlama hedefini ulaşılabilecek bir yerde tutmak için enerji verimliliği konusundaki küresel ilerlemeyi ikiye katlamayı ve küresel yenilenebilir enerji kapasitesini 2030 yılına kadar üçe katlamayı taahhüt etme ihtiyacının altını çizdi. Bu tür taahhütler, Aralık ayındaki COP28 iklim zirvesinde başarılı bir sonucun sağlanması için önemli olacaktır.


Dünyanın önde gelen 20 ekonomisinden temsilcileri bir araya getiren G20 Bakanlar Toplantısı'nın yanı sıra Goa'daki toplantılara yıllık Temiz Enerji Bakanlığı ve IEA'NIN kilit destek sağladığı Misyon İnovasyon Bakanlığı girişimleri de dahil edildi. Bu etkinliklerin yanı sıra, bakanlar ve iş dünyası liderleriyle 1,5 ° C'ye uyumlu bir enerji geçişi için fikir birliği oluşturma konusunda bir dizi üst düzey diyalogun ilkini Birleşik Arap Emirlikleri'nin COP28 Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirdik (bu konuda daha fazlası bültende daha aşağıda). Dr. Birol, Goa'da aralarında Arjantin, Brezilya, Danimarka, Hindistan, Japonya, Singapur ve Güney Afrika'nın da bulunduğu çok çeşitli ülkelerden bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Hindistan ile hem G20 Başkanlığı hem de kendi enerji ve iklim hedefleri üzerinde yakın bir şekilde çalışıyoruz. Ve geçen hafta Hindistan'ın Karayolu Taşımacılığı Sektörüne Geçiş konusunda yeni bir rapor yayınladık. Karayolu taşımacılığından kaynaklanan karbon emisyonlarının mevcut politikalar kapsamında nasıl artacağını inceler ve bu tahminleri, sektörü Hindistan'ın 2070 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu elde etme hedefiyle uyumlu hale getirebilecek bir yolla karşılaştırıyor.''

 

enerji iklim haberleri

enerji ve iklim haberleri