Fişleri Çekiyoruz - ETÜDER!

TAKİP ET

Yapılan ölçümler, bir televizyonun kullanılmadığı 18 saat süre boyunca fişinin prizden çekilmesi durumunda, binde 5 oranında tasarrufa neden olduğunu ortaya koymaktadır. ETÜDER!

 - Yaşamın devamı için enerjimize sahip çıkıyor, tasarrufa fişleri çekerek başlıyoruz' Enerji Tüketicileri Derneği (ETÜDER).

 

 Enerji Tasarrufu Haftası

ETÜDER Genel Başkanı ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Çebin, 'Her yıl Ocak ayının ikinci haftası Enerji Tasarrufu Haftası olarak anılmaktadır. Bu yıl 10 Ocak-16 Ocak 2022’de anılacak hafta boyunca, enerjide tasarruf ve verimliliğin önemi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikler yapılacaktır.' diyerek Enerji Tasarrufu Haftası'na dikkat çekti.
 

Sadece elektrikli ve elektronik aletlerin kullanılmadığı zamanlarda stand-by yerine, fişi çekmek...

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Tüketicileri Derneği (ETÜDER) Genel Başkanı Bülent Çebin açıklaması: 'İki yıldır yaşanmakta olan küresel salgın ile enerjinin yaşamımızdaki önemi bir kez daha kendini hissettirmiştir. Enerjiye olan talebin artması, enerji arzında yaşanan sıkıntılar ve tüm bunların küresel iklim değişikliğine olan olumsuz katkılarının gölgesinde, var olan enerji kaynaklarını tasarruflu ve verimli şekilde kullanmak, küresel gündemin ilk maddesini oluşturmaktadır.

 

Enerjide tasarruf ve verimlilik kendi evimizden başlamaktadır. Çok basit önlemler ve uygulamalar ile evimizde kullanılan elektrik ve doğalgazda tasarruf mümkündür. Örneğin, sadece elektrikli ve elektronik aletlerin kullanılmadığı zamanlarda stand-by yerine, fişi çekmek dahi tasarruf sağlamaktadır. Yapılan ölçümler, bir televizyonun kullanılmadığı 18 saat süre boyunca fişinin prizden çekilmesi durumunda, binde 5 oranında tasarrufa neden olduğunu ortaya koymaktadır.

 

 


Enerji Ekonomisi

enerji tasarrufu haftası etüder enerji tüketimi tasarruf