Fanuc'tan gençlere robot teknolojileri ve robot programlama eğitimi

TAKİP ET

Fabrika otomasyonunda dünyanın saygın üreticileri arasında yer alan FANUC, IEEE TRSB RAS (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Türkiye Öğrenci Kolları Robotik Otomasyon) Komitesi ile birlikte ROBOGUIDE eğitimi ve yarışması düzenledi. Yarışmada kendilerine sunulan görevi başarıyla tamamlayan 20 öğrenci içerisinden 1’inci olan öğrenciye FANUC Türkiye bünyesinde staj imkanı verildi. FANUC, fabrika otomasyon sistemlerine kalifiye iş gücü sağlamak için önümüzdeki dönemde de eğitim organizasyonlarına devam etmeyi amaçlıyor.


AYRINTILAR

Dünya genelinde 650 bini aşkın endüstriyel robot ve 25 milyonun üzerinde toplam ürün kurulumuyla sektörün önemli otomasyon üreticilerinden olan FANUC, sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacının bilinciyle eğitimler ve çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda FANUC, 13-14-15 Mart 2021 tarihlerinde IEEE TRSB RAS (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Türkiye Öğrenci Kolları Robotik Otomasyon) Komitesi ile birlikte ROBOGUIDE eğitimi ve yarışması düzenledi. FANUC Türkiye Uygulama Mühendisi Emre Bekler’in anlatımıyla 80 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrencilere 2 gün boyunca online olarak FANUC robot teknolojileri ve robot programlama eğitimi verildi. Son gün ise FANUC’un simülasyon uygulaması olan ROBOGUIDE programı üzerinde örnek üretim alanında robot hücre tasarımları gösterildi.


ROBOGUIDE simülatörü üzerinde projeler geliştirildi

2 günlük eğitim sonunda ROBOGUIDE deneme sürümünü eğitim öncesi bilgisayarlarına indiren katılımcı öğrencilere bir görev verildi. Bu görevi ROBOGUIDE üzerinde başarıyla simüle edenler, projelerini FANUC ile paylaştı. 3’üncü günde ise tasarım üzerine çalışan 20 öğrenci projesini teslim etti. Organizasyonda en başarılı ilk 3 proje belirlendi ve 1’inci olan öğrenci FANUC Türkiye bünyesinde yaz döneminde staj imkanı kazandı.

FANUC’un eğitime verdiği önemden bahseden ve bu etkinliklerin artarak devam edeceğini belirten Teoman Alper Yiğit, eğitimin amacını şöyle değerlendirdi: “Mühendislik öğrencilerinin pandemi döneminde eğitimlerden geri kalmadan FANUC’un simülasyon programı aracılığı ile robot programlamayı öğrenmesi ve sanayide üretimde birebir kullanılan bir yazılımı birinci elden deneyimlemesi bu eğitimin en önemli hedefidir. ”
​​​​​​​
Enerji Ekonomisi

fanuc robot teknolojileri robot programlama