Eylül ayı DOĞAL GAZ fiyatlarını açıkladı!

TAKİP ET

Kamu şirketi BOTAŞ, Eylül 2023 dönemi doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ eylül ayı için doğal gaz fiyatlarına herhangi bir değişiklik yapmadı.

Kamu şirketi BOTAŞ (Boru hatları ile Petrol Taşıma AŞ), Eylül 2023 dönemi doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ eylül ayı için toptan doğal gaz satış fiyatlarına herhangi bir değişiklik yapmadı (zam ya da indirim olmadı).

 

ayrıntılar...

Eylül ayı doğal gaz fiyatları: Kamu şirketi BOTAŞ, Eylül 2023 dönemi doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ eylül ayı için doğal gaz fiyatlarına herhangi bir değişiklik yapmadı. 

 

Eylül ayı doğal gaz fiyatları açıklamsı!

BOTAŞ

 

Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor?

Kamu şirketi BOTAŞ, mevzuat gereği her ay sonu doğal gaz birim fiyatlarını, girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre yeniden belirleyip açıklıyor. BOTAŞ girdi maliyetlerini ise; doğalgaz ithalat fiyatı, döviz kurları, enflasyon, iletim vb girdi maliyetlerinedeki değişiklikleri dikkate alıyor. 

Doğal gaz dağıtım şirketleri de4, BOTAŞ'ın açıkladığı fiyata hizmet bedelleri vergi vb ekleyerek tüketiceiler içi (doğalgaz aboneleri) nihai doğal gaz satış fiyatlarını açıklıyor. 

BOTAŞ, doğal gaz piyasasında hakim şirket olduğundan, diğer ithalatçı özel şirketlerde, satış fiyatları için BOTAŞ fiyatlarını yakından izliyorlar. 

 

botaş doğal gaz fiyatları

botaş doğal gaz fiyatları eylül ayı doğal gaz fiyatları doğalgaz fiyatları nasıl belirleniyor