Esnaf-Ticarethane abone tarifeleri yayınlandı!

TAKİP ET

EPDK, 1 Mart 2022 tarihi itibariyle ticarethaneler (Esnaf abone grubu) için geçerli olacak elektrik tarifelerini yayınladı.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Mart 2022 tarihi itibariyle ticarethaneler (Esnaf abone grubu) için geçerli olacak elektrik tarifelerini yayınladı.
 

Ticarethaneler için günlük 30 kWh altı tüketim

EPDK'nın bugunkü Resmi Gazete de yayınlanan (1 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete) Kurul Kararına göre, ticarethane abonelerinin günlük 30 kWh altı (Aylık 900 kWh) elektrik tüketimleri düşük kademeli tarifeden faturalandırılacak. Günlük 30 kWh üzeri tüketimler ise yüksek kademeli tarifeden faturalandırılacak.

EPDK'nın ticarethaneler için yeni yayınladığı Tarife tablolarına haberin sonunda inceleyebilirsiniz (Tarifelere, bugünkü Resmi Gazete, Kurul Kararları bölümünden de ulaşabilirisiniz.).

Bilindiği gibi EPDK, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle elektrik brim fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 ile yüzde 130 arasında fiyat artışı yapmıştı. Yeni tarifeler, yüksek elektrik faturaları nedeniyle ticarethane abonelerinin yoğun tepkilerine neden olmuş, başta TESK olmak üzere meslek kuruluşları elektrik fiyatlarının yeniden düzenlenmesini istemişlerdi. Enerji Yönetimi de, esnaflar için yeni bir düzenleme yapılacağı ve Mart ayı itibariyle uygulamaya konulacağını açıklamıştı.

Enerji Ekonomisi


elektrik tarifeleri elektrik faturaları EPDK TESK enerji