ESHOT: Tüm tesislerinin her yıl tükettiği elektriğin tamamı güneşten karşılayacak

TAKİP ET

-ESHOT: Tüm tesislerinin her yıl tükettiği elektriğin tamamı güneşten karşılayacak...

AYRINTILAR

ENSİA'nın (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği)'nin konuyla ilgili bilgi paylaşımı şöyle: Ülkemizde yenilenebilir enerji alanında örnek uygulamalara imza atan kamu kurumlarının başında ESHOT Genel Müdürlüğü geliyor. 835 kilovatlık ilk güneş enerjisi santralini (GES) iki buçuk yıl önce Gediz Yerleşkesi’nde devreye alan ESHOT, üç GES daha kuruyor. 

924 kilovatlık Ataşehir GES’in 2022’de, 1750 kilovatlık Gediz GES’in ikinci etabının 2023’te, 1000 kilovatlık Buca Adatepe GES’in ise 2024'te devreye alınması planlanıyor. Bu üç GES’in de hizmete alınmasıyla ESHOT, toplamda 4,5 Megavatlık kurulu güce erişecek. Böylece, ESHOT’un tüm tesislerinin her yıl tükettiği 6 milyon 250 bin kilovatsaatlik elektrik enerjisinin tamamı güneşten karşılanabilecek. 

ESHOT 65 olan güneş enerjili durak sayısını da ESHOT 2020 Stratejik Planı kapsamında 250’ye çıkacak. Aydınlatmanın yanı sıra yeni dönemde duraklardaki sesli ve görüntülü uyarı ve duyuru sistemleri de güneşle çalışacak.

Marifetin iltifata tâbi olduğunu düşünüyor, Genel Müdür Sn. 
Erhan BEY'in şahsında tüm ESHOT yöneticilerini kutluyor, temiz enerji yolculuğunda yanlarında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. 

Enerji Ekonomisi

eshot güneş elektrik