EPDK - 2 yeni Kurul Üyesi atandı!

TAKİP ET

EPDK Kurul Üyeliklerine, 2 yeni üye atandı. Atamalarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararları, bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Kurul Üyeliklerine, Erdoğan Tozan ve Ahmet Çağrı Çiçek atandı. Atamalarla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararları, bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı (28 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete).

 

Ahmet Çağrı Çiçek kimdir?

1999 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2000 yılında TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü’nde işe başladı. Burada ihtisas komisyonlarının dış ilişkiler bölümünden sorumluydu, daha sonra aynı kurumda Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nda danışman olarak görev yaptı. 2005 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Başkan Danışmanı olarak göreve başladı. 2010 yılında aynı kurumda Sermaye Piyasaları Daire Başkanı olarak görevine devam etti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndaki görevi esnasında Özelleştirme programında bulunan TEDAŞ’a bağlı Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’de Denetim Kurulu üyeliği yaptı daha sonra TTA A.Ş’ye bağlı Sigara Sanayi ve Ticareti A.Ş’de Yönetim Kurulu üyeliği ve son olarak yine Özelleştirme programında olan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’de önce Yönetim Kurulu üyesi sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürdü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda çalıştığı süre zarfında başta Otoyol ve Köprülerin Özelleştirilmesi için kurulan Değer Tespit Komisyonu olmak üzere birçok gayrimenkul ve şirketin Değer Tespit Komisyonlarında görev almıştır.

30 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanmıştır. Görev süresinin dolmasının ardından 20 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile bir kez daha EPDK Kurul Üyesi olarak atanan Ahmet Çağrı ÇİÇEK aynı zamanda, EPDK’nın üyesi olduğu ERRA’nın (Energy Regulators Regional Association) Türkçe ismiyle Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği’nin 2020 yılında gerçekleşen Genel Kurul’unda üye ülkelerin temsilcileri tarafından Yönetim Kurulu üyesi seçildi. Çiçek ERRA’nın Doğalgaz Komitesi ve Müşteri Koruma çalışma komitelerinin işleyişlerinden sorumlu olmakla beraber Birliğ’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika çalışma gruplarını da yönetmektedir.

 

Erdoğan Tozan kimdir?

Erdoğan Tozan’ın mesleki kuruluşlar olan; AWS American Welding Society, IGU International Gas Union Work Group Member, GERG the European Gas Research Group Board Member, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Enerji Komiyonu üyeliği, WEC World Energy Council Türk Milli Komitesi üyelikleri bulunmaktadır.


İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede enerji programında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına Türkiye Gemi San. AŞ’de mühendis olarak başladı.

1996 yılında Kalite Müdürü olarak görev aldığı İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım AŞ’de birçok birimde müdür ve genel müdür yardımcısı pozisyonlarında hizmet verdi.

2016 yılından itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kuruluşu olan BOTAŞ International’da Genel Müdür olarak görev yapan Erdoğan Tozan; 20/06/2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile EPDK Kurul Üyesi olarak atanmıştır.

 

Enerji Ekonomisi

EPDK Kurul Üyeliği Erdoğan Tozan kimdir Enerji Ekonomisi Ahmet Çağrı Çiçek kimdir EPDKya atamalar