EPDK Taslağı yayınladı - ''Üretim ve Dağıtım yapabilecekler''

TAKİP ET

EPDK ''Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgelerinin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağının görüşe açılması hakkında'' başlıklı duyuru yaptı.

EPDK ''Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgelerinin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağının görüşe açılması hakkında'' başlıklı duyuru yaptı.

 

Taslaktan...

MADDE 5 – (1) Organize Sanayi Bölgeleri Kanununa göre kurulan OSB’lerden bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlayanlar 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre şirket kurma şartı aranmaksızın, Kurumdan OSB üretim ve/veya OSB dağıtım lisansı alarak onaylı sınırları içerisinde üretim ve/veya dağıtım faaliyetlerinde bulunabilir.

(2) 9/1/2002 tarihli ve 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununa göre kurularak tüzel kişilik kazanan yönetici şirketlerden bu Yönetmelikte belirtilen şartları sağlayanlar Kurumdan EB üretim ve/veya EB dağıtım lisansı alarak EB içerisinde üretim ve/veya dağıtım faaliyetlerinde bulunabilir.

 

ayrıntılar...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ''Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgelerinin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağının görüşe açılması hakkında'' duyurus şöyle: Elektrik piyasasındaki gelişmeler çerçevesinde, Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgelerinin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağı (Taslak) hazırlanmış olup söz konusu Taslak 26.02.2024 tarihinde mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmeleri için açık tutulacaktır.

İlgililerin Taslak Yönetmelik hakkındaki görüşleri ile varsa konuya ilişkin ilave öneri ve tekliflerini, Görüş bildirim formunu doldurarak (maddelere ilişkin görüşlerin tabloya fıkra bazında yazılması gerekmektedir) aynı süre içerisinde word dosyası olarak epdiletim@epdk.gov.tr e-posta adresine ve/veya yazılı olarak Kurumumuz Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

''Organize Sanayi Bölgeleri ve Endüstri Bölgelerinin Elektrik Piyasası Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik Taslağı (Taslak)'' ayrıntıları için,

 tıklayın...

 

(epdk mevzuat taslakları)

epdk mevzuat taslakları