EPDK Mobil uygulama hazırladı - İndirmek için tıklayın!

TAKİP ET

EPDK, elektrikli araçlar için şarj istasyonları için mobil uygulaması hazırladı. Uygulama, ''Google Play ve App Store'' dan indirilebiliyor.

“Serbest Erişim Platformu - Şarj@TR” Mobil Uygulaması Hakkında''

 “Serbest Erişim Platformu- Şarj@TR”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)

EPDK... ''Serbest Erişim Platformu - Şarj@TR,  elektrikli araç kullanıcılarının tüm Türkiye sınırları içerisinde araçlarını şarj edebilecekleri halka açık şarj istasyonlarına ilişkin bilgilere ulaşmaları amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından geliştirilen mobil uygulamadır.

EPDK’dan şarj ağı işletmeci lisansı alarak şarj hizmeti sunan şirketlerin verileri kullanılarak hazırlanan bu uygulamayla, elektrikli araç kullanıcıları halka açık şarj istasyonlarının coğrafi konumları, şarj ünitelerine ait soket sayıları, tipleri ve güçleri ile müsaitlik durumları, ödeme yöntemleri ve şarj hizmeti fiyatına ilişkin bilgileri görüntüleyebilecektir. Uygulama sayesinde kullanıcılar elektrikli araçlarını nerede şarj edecekleri endişesi yaşamadan yolculuklarını planlama imkanına sahip olacaklardır. Aynı zamanda bir şarj istasyonunda rezervasyon yapmak isteyen elektrikli araç kullanıcıları uygulama üzerinden bu hizmeti veren şirketlere ait rezervasyon sayfalarına erişerek rezervasyonlarını yapabilecektir. Kullanılan şarj istasyonunda bir sorun yaşanması durumunda uygulama üzerinden ilgili şirkete ait öneri ve şikâyet sayfasına ulaşılarak öneriler ve sorunlar iletilebilecektir.

Uygulamaya ilişkin bilgilere aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşılabilir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 

Şarj@TR Mobil Uygulamayı indirmek için Link...

Google Play için İndiriniz

App Store için İndiriniz


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu  “Serbest Erişim Platformu-Şarj@TR”... “Serbest Erişim Platformu-Şarj@TR” elektrikli araçlara şarj hizmeti verilen yerlerin soket ve istasyon bazında görülebileceği güncel ve güvenli mobil destek uygulamasıdır. Şarj@TR uygulaması ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan şarj ağı işletmeci lisansı alarak şarj hizmeti veren şirketlerin Türkiye çapında yer alan tüm halka açık şarj istasyonları görüntülenebilmektedir.

Ekran görüntülerinden görüldüğü üzere navigasyon bağlantısı ile interaktif harita üzerinden tercih edilen istasyon seçimi ile seçilen istasyona ait soket ve her bir sokete ait rezervasyon ve müsaitlik bilgilerine erişilebilmektedir. İstasyon seçiminden sonra şarj istasyonu bazında ödeme yöntemleri ile ilgili hizmet detayları, soket seçiminden sonra ise şarj hizmetine ilişkin güncel fiyat ve soket gücü bilgileri kullanıcıya sunulmaktadır.

Ayrıca uygulamadaki filtreleme özelliği ile şirketlere ait şarj istasyonları veya istasyonlara ait soketlerin tip ve güçleri görüntülenebilmektedir.

Bunlara ek olarak sıkça sorulan sorular, telefon ve mesaj ile öneri/sorun bildirme ve duyurular için takip seçenekleri uygulama içerisinde yer almaktadır.

 

(epdk haberleri - enerji ekonomisi)

epdk haberleri enerji ekonomisi Şarj@TR şarjtr EPDK Google Play EPDK App Store Serbest Erişim Platformu