EPDK - 'Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı santral sahası ilanı'

TAKİP ET

Enerji piyasası düzenleme Kurumu (EPDK), 'Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı santral sahası ilanı hakkında' başlıklı duyur yaptı.

- Enerji piyasası düzenleme Kurumu (EPDK), 'Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı santral sahası ilanı hakkında' başlıklı duyur yaptı.

Ayrıntılar...

Enerji piyasası düzenleme Kurumu (EPDK)


Aşağıda yer alan ÖN/10126-2/04842 numaralı önlisansın tadil başvurusu Kurumumuz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Bu başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından ilan tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içerisinde ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilir.

Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi, 2078. Sokak No:4 06510 Çankaya/ ANKARA        

Değerlendirmeye Alınan Önlisans Tadil Başvurusu ve İtiraz Süresi

Lisans Türü

Önlisans

Tüzel Kişi Ticaret Unvanı

Kardemir Çelik Sanayi A.Ş. (Şirket)

Tesis Yeri

İzmir ili, Aliağa ilçesi, Bozköy mahallesi

Yakıt Türü / Tesis tipi

Termik-Basit Çevrim

Kurulu Güç

5,5 MWm

Açıklama

Kardemir Çelik Sanayi A.Ş. (Şirket) 01/04/2021 tarihli ve ÖN/10126-2/04842 numaralı önlisansa konu elektrik üretim tesisi projesinde kullanılacak atık ısı enerjisinin çıkacağı ocak ve bacaların yerlerinin değişmesi nedeniyle “Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı”nı ocaklara ve bacaya daha yakın bir konuma taşımak suretiyle tesisler arası mesafeden kaynaklı oluşabilecek muhtemel ısı kaybını en az seviyeye indirmek ve santralin enerji üretim verimliliğini arttırmanın amaçlandığını belirterek, ÖN/10126-2/04842 numaralı önlisansa derç edilmiş olan santral sahasına ait koordinatların bu kapsamda tadil edilmesini talep etmiştir.

 

Kardemir Haddecilik Atık Isı Santralı için talep edilen santral sahasına ilişkin bilgiler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi çerçevesinde üçüncü şahıslar tarafından ilan tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içerisinde sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmesini teminen yayınlanmaktadır.


Ayrıntılara, EPDK web sitesinden ulaşabilirsiniz...

Enerji Ekonomisi

Kardemir Haddecilik kardemir atık ısı enerji ekonomisi epdk ilanı