EPDK - İkinci Başkan ve Kurul Üyeliklerine yeni atamalar yapıldı!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 2. Başkanlığına ve 2 Kurul üyeliğine yeni atamalar yapıldı.

- Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) 2. Başkanlığına ve 2 Kurul üyeliğine yeni atamalar yapıldı. 

 

Ayrıntılar...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2. Başkanlığına Zekeriya Gökşenli atandı. EPDK Kurul üyeliklerine ise, İbrahim Tan ve Muhammed Mustafa İzgeç atandı.

Atamalarla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararları, bugünkü Resmi Gazetede yayınlandı (16 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete).

 

Zekeriya Gökşenli kimdir?

1962, Kahramanmaraş doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1989 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü Adana Müessese Müdürlüğü’nde avukat olarak göreve başladı. 1997 yılında Türkiye Elektrik Üretim ve İletim A.Ş.’de hukuk müşaviri olarak görev yaptı.

Yap-İşlet-Devret, İşletme Hakkı Devri projelerinde ve mobil santralların hizmete alınmasında çalıştı. 2003 yılında Türkiye Elektrik İletim A.Ş’ye 1.Hukuk Müşaviri oldu. 2004 yılından itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda önce Grup Başkanı ardından Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Hukuk Grubu Üyesi olan Gökşenli İngilizce biliyor.

4 Ocak 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Kurul Üyesi olarak atanan Zekeriya GÖKŞENLİ, 2014 yılında yeniden bu göreve atanmıştır. 15/07/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EPDK İkinci Başkanlığı görevine atanan Zekeriya GÖKŞENLİ, evli ve 4 çocuk babası.

 

İbrahim Tan kimdir?

 

Ankara Beypazarı'nda 25.03.1967 tarihinde doğdu. ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1992 tarihinden mezun oldu.

İş yaşamına özel sektörde şantiye şefi olarak başladı. 1996-2005 tarihleri arasında Dumlupınar ve Osmangazi Üniversiteleri Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği bölümlerinde Asistan, Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Ardından Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde İnşaat Emlak Daire Başkanı olarak görev yaptı. Birecik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin ardından 2008 yılından itibaren BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

20 Şubat 2014 tarih ve 28919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Kurul Üyesi olarak atanan İbrahim TAN görev süresinin dolmasının ardından 15/07/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bir kez daha EPDK Kurul Üyesi olarak atanmıştır. İbrahim TAN; evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Dr. Muhammed Mustafa İzgeç kimdir?

1975 yılında Elazığ’da doğan Dr. Muhammed Mustafa İZGEÇ; Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1995 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans ve yine aynı enstitünün Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalında doktora programını tamamladı.

Çalışma hayatına Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ)  Ağrı Müessese Müdürlüğünde elektrik mühendisi olarak başladı. Sonrasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde mühendis ve Sistem İşletme Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ‘ de mühendis ve Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2014 yılında EPDK’ da Başkan Danışmanlığına, 2017 yılında ise TEİAŞ Genel Müdür Yardımcılığına atanan M. Mustafa İZGEÇ MED-REG Institutional WG Başkan Yardımcılığı ve MED-TSO Başkan Yardımcılığı görevlerini de eş zamanlı olarak yürüttü.

 15/07/2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/6 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EPDK kurul üyesi olarak atanan M.Mustafa İZGEÇ evli ve iki çocuk babasıdır.

(EPDK)

Enerji Ekonomisi

EPDK atamaları EPDK ikinci başkanı EPDK Kurul üyeleri Zekeriya Gökşenli kimdir İbrahim Tan kimdir Muhammed Mustafa İzgeç enerji ekonomisi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu