EPDK duyuru yaptı - Konu 'Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.ye ait yardımcı kaynak ünitesi'

TAKİP ET

YENİ - EPDK 'Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.ye ait yardımcı kaynak ünitesi hk' başlıklı duyuru yaptı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu), Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.ye ait yardımcı kaynak ünitesi hk' başlıklı duyuru yaptı.

Ayrıntılar...

EPDK'nın,

- 'Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.ye ait yardımcı kaynak ünitesi hk' başlıklı duyuru ayrıntıları!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan:

Aşağıda yer alan “Üretim Lisansı Tadil Başvurusu” başvurusu Kurumumuz tarafından değerlendirmeye alınmıştır. Bu başvuruya, üçüncü şahıslar tarafından aşağıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilir.Yazılı itirazlar için başvuru adresi: Mustafa Kemal Mahallesi 2078. Sokak No: 4 Çankaya/ANKARA

 Değerlendirmeye Alınan Üretim Lisansı Başvurusu ve İtiraz Süresi

Lisans Türü

Üretim Lisansı

Tüzel Kişi Ticaret Unvanı

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.

Tesis Yeri

Muğla ili, Yatağan ilçesi

Yakıt Türü / Tesis Tipi

Yerli linyit kömürü / Fuel-Oil yakıtlı ve termik- konvansiyonel

Kurulu Güç

674,98 MWm / 666 MWe

İlana çıkış tarihi

07/03/2022

Son itiraz tarihi

18/03/2022

 

Açıklama

Muğla ili, Yatağan ilçesinde kurulu ve işletmede bulunan 674,98 MWm / 666 MWe kurulu gücündeki yerli linyit kömürü / Fuel-Oil yakıtlı ve termik-konvansiyonel tipindeki “Yatağan Termik Santrali” için Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.’ye (Şirket) 27/11/2014 tarihli ve EÜ/5327/03164 numaralı üretim lisansı verilmiştir. Şirket, TLP-01062469 numaralı talebi ile; 27/11/2014 tarihli ve EÜ/5327/03164 numaralı üretim lisansı kapsamında kurup işletmekte olduğu “Yatağan Termik Santrali”ni, “Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği” kapsamında “Birleşik elektrik üretim tesisi” tanımına uygun olarak birden çok kaynaklı elektrik üretim tesisine dönüştürmeyi planladığını belirterek,söz konusu elektrik üretim tesisinin kurulu gücünün 694,7670 MWm / 666 MWe olarak tadil edilmesini talep etmiştir.

“Yatağan Termik Santrali” projesi için talep edilen yardımcı kaynak alanı da dahil, santral sahasına ilişkin ilişkin bilgiler, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi çerçevesinde üçüncü şahıslar tarafından yukarıda belirtilen son itiraz tarihine kadar ve sadece kişisel hak ihlali açısından yazılı olarak itirazda bulunulabilmesini teminen yayınlanmaktadır.



Enerji Ekonomisi

atağan Termik Yatağan Termik Yatağan Termik Santrali enerji ekonomisi enerji