EPDK Başkanı Yılmaz - Depolama yatırımları büyük ilgi çekecek!

TAKİP ET

Türkiye Rüzgar Sektörü İzmir’de Bir Araya Geldi 

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB)

11. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi (TÜREK), Swissotel Büyük Efes İzmir’de başladı. Kongrenin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve TÜREB Başkanı İbrahim Erden'in yanı sıra kamu ve özel sektörden en üst düzeyde katılımla gerçekleştirildi. 

 

Depolama yatırımları

Açılışta söz alan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz depolama yatırımlarının büyük ilgi çekeceğine inandıklarını belirterek bu alandaki düzenlemeyle birlikte 20-25 milyar dolarlık bir yatırım beklendiğini kaydetti. TBMM Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız ise konu yenilenebilir enerjiye gelince enerjinin hep yüksek olduğuna dikkat çekerek “Sanayi-enerji ilişkisini doğru yönetirsek başta Avrupa olmak üzere küresel tedarik zincirinin ana aktörü olmayı başarabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Rüzgar türbini ve ekipman ihracatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, rüzgar yatırımlarının enerji sektörünün temel unsurlarından biri olması için çalıştıklarını vurgularken Türkiye’nin rüzgar türbini ve ekipman ihracatını 2022’de 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank da “Gelin hep birlikte Türkiye’nin türbin markasını oluşturalım” mesajını verdi.

Açılış töreninin ardından rüzgar sektörüne uzun yıllardır verdikleri  katkıları dolayısıyla Bakan Mustafa Varank tarafından Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Demirer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Önder Demirer'e ‘Rüzgara Güç Verenler Onur Ödülü’ plaketi verildi. 

 

Enerji Ekonomisi