EPDK 'Biodizel taslağını' yayınlandı - Görüşler...

TAKİP ET

EPDK, Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağını yayınladı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu),'Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağının Görüşe Açılması' başlıklı yeni duyuru yaptı. 

- Sektörün biodizel taslağı ile ilgili görüşlerini en geç 3 Aralık 2021 Cuma gününe kadar EPFK'ya bildirmeleri gerekiyor. 


AYRINTILAR!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK): 'Biodizele ilişkin düzenlemelerin Avrupa Birliği mevzuatı ile uyumlaştırılabilmesi, bitkisel atık yağların geri kazanımının artırılabilmesi için "Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” taslağı hazırlanmıştır. Söz konusu Taslak 3/12/2021 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacaktır.

İlgililerin Taslak hakkındaki görüşleri ile varsa konuya ilişkin ilave öneri ve tekliflerini, görüş bildirim formunu doldurarak aynı süre içerisinde “.DOCX veya .DOC” formatında ryasar@epdk.org.tr e-posta adresine ve yazılı olarak Kurumumuz Petrol Piyasası Dairesi Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir.' 

'Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı' için linke tıklayın...

- Taslak Metin
 

Biodizel nedir  - Biyodizel ne demek?

Biodizel: Yağlı tohumlardan elde edilen bitkisel yağın veya kullanılmış kızartmalık yağın belli işlemlerden geçtikten sonra motorinle belli oranlarda karıştırılarak elde edilen akaryakıt türü (Kaynak: EPDK).

 

Enerji Ekonomisi

biyodizel ne demek biyodizel nedir biyodizel biyodizel taslağı enerji ekonomisi biodizel ne demek biodizel