EPDK - Başvuru alınmayacak!

TAKİP ET

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın yeni yayınladığı, ''ELEKTRİK PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK'', elektrik piyasaları için bir çok yeni uygulamayı getirdi. Yeniliklerden birisi de, '' depolamalı elektrik üretim tesisleri'' lisans başvuruları oldu. 'Başvuruların alınmayacağı' konulu yönetmelik maddasini aşağıda okuyabilirsiniz.

 

Depolamalı elektrik üretim tesisleri başvuruları!

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

“Orman izinleri

GEÇİCİ MADDE 40- (1) 17 nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendi çerçevesinde yükümlülüğü bulunan tüzel kişiler tarafından 31/12/2025 tarihine kadar sunulan orman ön izinleri önlisans kapsamında alınan orman izni olarak değerlendirilir.

Bölgesel üretim tesisi kapasitelerinin yayımlanması ve başvuruların alınması

GEÇİCİ MADDE 41- (1) TEİAŞ, 2023 yılını takip eden beş yıl ve takip eden on yıl için sistemlerine bağlanabilecek bölgesel üretim tesisi kapasitelerini 1/4/2024 tarihine kadar Bakanlık ile Kuruma bildirir ve internet sitesinde yayımlar.

(2) 12 nci maddenin yedinci fıkrası uyarınca Kurul tarafından karar alınıncaya kadar, 12 nci maddenin on dördüncü fıkrası ile 24 üncü maddenin yirmi birinci fıkrası kapsamındaki depolamalı elektrik üretim tesislerine ilişkin başvuru alınmaz.”

 

YAYINLANDI - Konu ''Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği Değişikliği''

(depolamaı elektrik üretim tesisileri)

depolamaı elektrik üretim tesisileri