EPDK - 10. Gelişen Piyasalar Üst Düzey Toplantısı yaptı!

TAKİP ET

EPDK'nın İstanbul irtibat ofisinde yapılan toplantıya ERRA ve MEDREG'in yanı sıra Afrika Şebeke Düzenleyicileri Forumu (AFUR) İbero-Amerikan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ARIAE), Doğu Afrika Enerji Düzenleyicileri Birliği (EREA), ECOWAS Bölgesel Enerji Düzenleyicileri birliği (ERERA) ile Bölgesel Enerji Düzenleyicileri Birliği (RERA) temsilcileri katıldı.

EPDK’nın İstanbul irtibat ofisinde yapılan toplantıya ERRA ve MEDREG’in yanı sıra Afrika Şebeke Düzenleyicileri Forumu (AFUR) İbero-Amerikan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ARIAE), Doğu Afrika Enerji Düzenleyicileri Birliği (EREA), ECOWAS Bölgesel Enerji Düzenleyicileri birliği (ERERA) ile Bölgesel Enerji Düzenleyicileri Birliği (RERA) temsilcileri katıldı.

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında enerji piyasalarının küresel salgınla başlayan ve halen Ukrayna-Rusya savaşı ile devam eden zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek bu dönemde enerji düzenleyicileri arasındaki barışçıl işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Yılmaz ayrıca, gelişen enerji piyasalarının kendi enerji arz güvenliğinin yanı sıra gelişmiş ülkelerin enerji dönüşümü açısından da büyük potansiyel taşıdığını ifade etti.

Toplantıya katılan birlikler sırasıyla son dönemdeki faaliyetleri hakkında sunumlar yaparken, küresel salgının enerji piyasalarının üzerindeki etkileri ile Rusya-Ukrayna krizinin küresel ve bölgesel enerji dönüşümüne olan etkileri de masaya yatırıldı (EPDK.



ENERJİ EKONOMİSİ

EPDK İstanbul irtibat ofisi EPDK İstanbul Ofisi EPDK Ofisi Enerji Ekonomisi EPDK RERA MEDREG AFUR ERERA ECOWAS Bölgesel Enerji Düzenleyicileri birliği