Enerjisa Üretim: 'Üretimin Genç Enerjisi' programı...

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi - Enerjisa Üretim, gençlere bilgi birikimini aktarmak ve onların fikirlerini sektöre kazandırmak amacıyla yürüttüğü “Üretimin Genç Enerjisi” programında İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliğini 2019-2020 öğrenim yılında da sürdürdü. İstanbul Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirilen kapanış toplantısında gençler yöneticilerle bir araya geldi

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, “Yakıt Kimyası ve Teknolojisi” lisans seçimli dersi, Enerjisa Üretim'in yöneticileriyle eşgüdümünde verildi. Pandemi süresince dersler uzaktan eğitimle işlenerek verimlilik devam etti.

Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Kıvanç Zaimler, Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl ve Enerjisa Üretim İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet R. Kumbasar öğrencilerle kapanış toplantısında bir araya gelerek, enerji sektörünün bugünü ve yarını, enerji teknolojisindeki yenilikler, pandeminin sektöre etkileri başlıklarındaki bilgi ve yaşam tecrübelerini paylaştılar. Öğrencilerin sorularıyla etkileşim artarken, dersin değerlendirmesi yapıldı.

Enerjisa Üretim’in İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet R. Kumbasar konu ile ilgili olarak, “Türkiye'nin lider elektrik üretim şirketi olarak amacımız; bilgi birikimini sürekli geliştiren, standartları belirleyen ve sektörün geleceğine yön veren enerji şirketi olmak. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile geçtiğimiz yıl gerçekleştirmeye başladığımız iş birliklerimizle öğrenciler, Enerjisa Üretim'in uzun yıllardır biriktirmiş olduğu deneyim ve tecrübelerinden faydalanabiliyor. Bu yıl pandemi dolayısı ile derslerin bir kısmı online gerçekleştirildi.Ancak aynı verimlilikte devam etti. Sadece geçtiğimiz yıl öğrenciler, yıl içerisinde santrallerimizi ziyaret ederek teorik olarak öğrendikleri bilgileri yerinde görme fırsatı yakalamıştı. Bu yıl pandeminin etkisi ile santral ziyaretleri yapılmadı. Bu eğitimler hem öğrenciler için hem de ilerleyen yıllarda teknisyen veya mühendis olarak aramıza katılacak olmalarından dolayı sektörümüz için çok kıymetli. Gelecek dönemde de hem üniversiteler hem de faaliyet gösterdiğimiz bölgelerdeki teknik liseler ile iş birliklerimize devam edeceğiz.” dedi.

Enerjisa Üretim, eğitim alanındaki iş birliklerine “Üretim’in Genç Enerjisi” çatısı altında ilerleyen dönemlerde de geliştirerek devam etmeyi hedefliyor.

enerjisa üretim