Enerji Verimliliği'nde sanayi ve dağıtım şirketlerine büyük görev düşüyor

TAKİP ET

Enerji Bakanı Albayrak, 9 milyar dolarlık yatırımla 2033'e kadar hedeflenen kazanımın yaklaşık 30.2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda enerji kültürü ve verimlilik bilincinin artırılmasına yönelik olarak düzenlenen 'Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı'nın dokuzuncusu İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Enerji Verimliliği Forumu ocakta yürürlüğe giren "Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı" çerçevesinde düzenleniyor.

Forumda konuşan Bakan Albayrak 9 milyar dolarlık yatırımla 2033'e kadar hedeflenen kazanımın yaklaşık 30.2 milyar dolar olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açılış konuşmasını yaptığı kongrede, “Sanayimize dağıtım şirketlerimize ciddi anlamda iş düşüyor. Konut dönüşümü ile yaklaşık 10 milyar dolarlık tasarruf potansiyelinden bahsediyoruz. Bu ekosistemin merkezinde konutu oturttuğumuz çok büyük bir potansiyel var. Koordinasyonda bakanlığımızın olduğu enerji verimliliğinin olduğu firmalar Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) firmalarımızın artık bir dönüşüme girmesi lazım.'' dedi.

Açılışta BP Türkiye ve Orta Avrupa Bölge Başkanı Martin Thomsen ve Alman Enerji Ajansı (DENA) Grup Lideri Karsten Lindloff da konuşma yapacak.

Dünyada ve Türkiye'de enerjinin geleceği, yerleşmelerde enerji verimliliği, verimli tarım bereketli ürün, verimli sanayi kârlı üretim, verimli enerji güçlü Türkiye, verimli ve akıllı ulaşım, hayatı yenileyecek düzenlemeler gibi birçok konu da iki gün sürecek kongrede masaya yatırılıyor. Enerji Verimliliği Forumu ocakta yürürlüğe giren "Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı" çerçevesinde düzenleniyor.

Kaynak: medyalojik.com

verimlilik