Enerji ve İklim Bakanları - ''Enerji piyasaları, politikaları ve geçişlerindeki son gelişmeleri değerlendirmek''

TAKİP ET

Dünyanın dört bir yanından enerji ve iklim bakanları, enerji piyasaları, politikaları ve geçişlerindeki en son gelişmeleri değerlendirmek ve Ajansın gelecek yıllar için stratejik yönünü belirlemek amacıyla IEA'nın 2024 Bakanlar Toplantısı için 13 ve 14 Şubat tarihlerinde Paris'te bir araya gelecek.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), bilgi paylaşımı yaptı!

IEA... Dünyanın dört bir yanından enerji ve iklim bakanları, enerji piyasaları, politikaları ve geçişlerindeki en son gelişmeleri değerlendirmek ve Ajansın gelecek yıllar için stratejik yönünü belirlemek amacıyla IEA'nın 2024 Bakanlar Toplantısı için 13 ve 14 Şubat tarihlerinde Paris'te bir araya gelecek.

2024 IEA Bakanlar Toplantısı aynı zamanda bir dizi Üst Düzey Diyalog ve Enerji İnovasyon Forumu da dahil olmak üzere bir dizi özel etkinlikle IEA'nın kuruluşunun 50. Yıldönümünü kutlama fırsatı olacak .

 

2024 Bakanlar Toplantısına İrlanda ve Fransa Bakanları eş başkanlık yapacak. Başkan Yardımcıları Avustralya, Kanada, Hollanda ve Polonya Bakanlarıdır. Özel konuklar arasında Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD Başkanının İklim Özel Temsilcisi John Kerry ve eski İrlanda Başkanı Mary Robinson'un yanı sıra IEA'nın 31 üye ülkesinden ve aralarında Kolombiya, Kosta Rika'nın da bulunduğu dünya çapındaki ortak ülkelerden bakanlar yer alacak. , Mısır, Kenya, Senegal, Singapur ve Ukrayna. Büyük enerji şirketlerinin CEO'ları ile finans ve sivil toplum liderleri de katılacak.

IEA, petrol kaynaklarının güvenliğini sağlamak amacıyla 1974 yılında kuruldu. O tarihten bu yana IEA'nın rolü, kendisini enerji güvenliği ve temiz enerjiye geçiş konusundaki küresel diyaloğun merkezine yerleştirecek şekilde gelişti ve genişledi. IEA bugün enerji güvenliğinin yanı sıra yenilenebilir enerji, verimlilik ve elektriğe, petrol, gaz ve kömüre, enerji erişimi ve iklim değişikliğinden yatırım, inovasyon ve kritik minerallere kadar çok çeşitli yakıtlara, teknolojilere ve konulara odaklanıyor.

2024 IEA Bakanlar Toplantısı, küresel olarak enerji piyasaları ve temiz enerjiye geçişler için çok önemli bir zamana denk geliyor . Başlıca konular arasında Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle bağlantılı enerji güvenliğine yönelik riskler, Orta Doğu ve ötesindeki jeopolitik gerilimler ve COP28 iklim değişikliği konferansının sonuçlarına ulaşmaya yönelik uluslararası çabalar yer alıyor. 1970'lerdeki petrol şokunun ortasında IEA'nın kuruluşundan elli yıl sonra, bu dönüm noktası niteliğindeki olay, küresel enerji sisteminin nasıl değiştiğini ve dünyanın bugün ve önümüzdeki yıllarda karşı karşıya olduğu enerji ve iklim sorunlarıyla nasıl başa çıkılacağı üzerine düşünme fırsatı sunuyor.

 

(uluslararası enerji gündemi)

 

uluslararası enerji gündemi