'Enerji tedarik şirketlerini' uyardı - Ofgem!

TAKİP ET

İngiltere enerji piyasaları düzenleyici kurum olan Ofgem, enerji tedarik şirketlerini 'Artan enerji maliyetleri karşısında tüketicileri mağdur etmemeleri' konusunda uyardı. Ofgem incelemeye aldığı konuyla ilgili 'Tüketicilere geriye dönük iadenin yanı sıra, yeni müşteri yasağı' gibi ek yaptırımlar uygulayabilecek.

- Dünyada artan enerji fiyatları, tüketicilere zora sokuyor. Artan fiyatları kontrol etmek ve tüketicilerin mağduriyetlerini önlemek içinde düzenleyici kurumlar, yeni çalışmalar yapıyor. Son olarak, İngiltere'de enerji piyasaları düzenleyici kurum olan Ofgem, enerji tedarik şirketlerini 'Tüketiciler' konusunda uyardı.

- Bilindiği gibi; Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası hızlı bir artışa geçen enerji maliyetleri, Türkiye'de de tüketicileri zora sokmuştu.

 

Ayrıntılar...

İngiltere enerji piyasaları düzenleyicisi Ofgem 'artan enerji fiyatlarına karşı tüketicileri korumak için 'enerji tedarik şirketlerini' uyardı. Ofgem konuyla ilgili açıklamasında enerji tedarikçi şirketlerin faturalandırma ve tahsilatlarında tüketiciler aleyhine zayıflıklar görüldüğüne dikkat çekti. Ofgem, piyasada faaliyet gösteren 17 şirketten 5'inde bu zayıflığık tespit edildiğine vurgu yapılarak şirketlerden 2 hafta içerisinde zayıf olan noktaların tüketiciler lehinde düzeltilmesi için uyarı yaptı.

 

Geriye dönük iade yapılabilir

Ofgem açıklamasında 'gerekirse geriye dönük tüketicilere iade yapılabileceği' bilgisine de yer verdi. Ofgem açıklamasında, konunun geniş bir şekilde incelendiği bilgisine de yer verdi. 

 

Yeni müşteri almaları yasaklanabilir

Ofgem basın açıklamasında, 'ilgili şirketlerin  tüketici aleyhine bazı zayıflıklar- boşluklar olduğu belirlendi' bilgisine yer verdi. Ofgem, 'düzeltme için' şirketlerle ortak çalışma başlattı. Ancak Ofgem gerektiğinde; tüketiciler için tazminatın yanı sıra hızlı ve yeterli bir iyileştirme görmüyorsa, 'düzenleyici kurum olarak daha fazla tedarikçiye karşı para cezaları, yaptırımlar ve yeni müşteri kazanımının yasaklanmasını' içeren yeni yaptırımlar uygulayacak (Kaynak: Ofgem).

 

Ofgem  açıklamasından başlıklar: 

- Önemli bir sorun bulunmayan tedarikçiler: British Gas, EDF, ScottishPower ve SO Energy.

- Küçük zaafları olan şirketler: Bulb, E.ON, Octopus Energy, Outfox the Market, Ovo, Shell ve Utility Warehouse.

- Orta-şiddetli zayıflıkları var olan şirketler: Ecotricity, Good Energy, Green Energy UK ve Utilita Energy.

- Ciddi zayıylıklar olan şirketler: TruEnergy ve UK Energy Incubator Hub (UKEIH).

 

Enerji Ekonomisi

 

İngiltere enerji düzenleyicisi Ofgem inlgiltere ofgem ofgem enerji şirketlerini uyardı enerji ekonomisi enerji tedarik şirketleri British Gas Green Energy UK TruEnergy UK Energy