Enerji tasarrufu yapmak için bu kitabı HERKES okumalı!

TAKİP ET

Son dönemin en güncel konusunu enerji fiyatları (petrol, elektrik, doğal gaz LPG, kömür vb) oluşturuyor.

Son dönemin en güncel konusunu enerji fiyatları (petrol, elektrik, doğal gaz LPG, kömür vb) oluşturuyor. Fakat, enerji fşyatları kadar aslında enerji tasarrufu da, en az fiyatlar kadar önemli bir konu başlığı.

 

ayrıntılar...

Türkiye, enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 70'ini ithalat yoluyla karşılıyor (Petrolde bu oran yüzde 95'ler ve doğal gaz da da yüzde 99'lar civarı). Ve tabi, bu nedenle de yurtdışına milyarlarca dolar ödeniyor. 2022 yılı için enerji ithalatının (enerji faturası) 100 milyar doları (100.000.000.000 dolar) aşacağı tahmin ediliyor (Henüz net rakamlar açıklanmadı).

 

Enerji zengini değiliz

Türkiye, enerji zengini bir ülke değil,;özellikle petorol ve doğal gaz da. En çok para da, bu iki enerji kaynağı için ödeniyor. Ve tabi, günlük yaşamın devamı içinde en önemli 2 enerji kaynağı aynı zamnda petrol ve doğal gazdır. Bu nedenle de, içerden de sağlansa dışardan da sağlansa; bugünkü dünyada petrol ve doğal gazdan vaz geçmek mümkün değil. Ama, petrol ve doğal gazda TASARRUF yapmak mümkün. Yani, enerji tasarruf mümkün.

 

Evet - işte enerji tasarrufu! 

Son dönemlerde enerji şirketleri (Başta doğal gaz ve elektrik olmak üzere), tüketicilere önemli tasarruf önerileri sunuyor. O kadar ki şirketler, sattıkları ürünün tasarruflu kullanılmasını istiyor. Ve bu önerilerde yüzde 50-60'lara varan oranlarda tasarruf etmekte mümkün. Bu nedenle gerek bireysel tüketimlerde (araç sürmeden evdeki lambayı kapatmaya) ve gerekse kurumsal tüketimlerde (işyeri, fabrika vb) enerji tasarrufa odaklanmak zorundayız. 

 

Bu çalışmayı herkes incelemeli

Tam bu noktada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), enerji tasarrufu için 'Evde - İşte - Ulaşımda enerji tasarrufu' başlıklı önemli bir çalışma hazırladı. Evdeki buzdolabından araçlardaki benzin tüketimine kadar, hayatın her alanında enerji tasarrufu için ve tabi enerji faturalarını düşürmek için çok önemli ve pratik tasarruf önerileri var, Enerji Bakanlığı çalışmasında. Aşağıda da yayınladığımız çalışmayı; küçük büyük, kamu-özel bütün kişi ve kurumlar dikkatlice okumalı- incelemeli;  hem sürekli olarak. Bir diğer ifadeyle, bu çalışma sürekli elimizin altında olmalı. Ve de, enerjiyi tasarruflu tüketme alışkanlığını kazanmalıyız. 

Bilindiği gibi Türkiye (Ve tabi başta Avrupa olmak üzere dünya), ciddi kuraklık yaşıyor. Ve de önümüzde çok daha kurak günler var olacak (Yaz ayları). Bunun için hem gelecekte enerji ihtiyacımızın sorunsuz karşılanması ve de hem enerji faturamızı azaltmak için enerji de tasarruf şart. 

 

Evde - İşte - Yolda enerji TASARRUFU nasıl yapılır?

 

TIKLAYIN...

 

analiz - enerji ekonomisi

 

enerji tasarrufu enerji tüketimi enerji ithalatı enerji faturası enerji fiyatları