Enerji tasarruflu kompresörlerle ENERJİ maliyetleri nasıl azaltıIır?

TAKİP ET

-Elektrik faturalarını önemli ölçüde azaltabilirler: Hız kontrollü kompresörlerle, tam yüklü - boşta çalışan, kötü kullanılan bir üretim döngüsüne kıyasla yüzde 50'ye kadar enerji tasarrufu sağlarlar.

- Atlas Copco Kompresör Tekniği Bölüm Müdürü Özgün Şenol anlatımı...

AYRINTILAR!

Enerji tasarruflu kompresörlerle enerji maliyetlerini nasıl azaltabilirsiniz?

Hemen hemen tüm üretim işlemlerinde, basınçlı hava ihtiyacı günün saati, haftası veya ay gibi çeşitli koşullara bağlı olarak dalgalanır. Basınçlı hava talebi profillerinin analizleri, basınçlı hava istasyonlarının genellikle hava talebinde önemli dalgalanmalarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Hız kontrollü kompresörlerin kullanılması özellikle burada anlamlıdır.

Tam yüklü / boşta kompresörler ile hız kontrollü kompresörler arasındaki fark nedir?

Tam yüklü / boşta çalışan kompresörler yalnızca sabit bir hız sunar, yani ya yüzde 100'de hava üretirler ya da hiç üretmezler. Diğer yandan hız kontrollü VSD kompresörleri (VSD = Değişken Hızlı Ünite), hava üretim miktarını kalıcı olarak mevcut tüketime göre ayarlar ve bu nedenle asla üretilmeyen hava için size maliyet yaratmazlar.

Gereksinimlere göre uyarlanan bu çalışma modu,yüzde  35'e varan enerji tasarrufu sağlayabilir.
Ayrıca her 1 bar basınç kaybı için enerji maliyetlerinin yaklaşık yüzde 7'si boşa harcanmaktadır.

VSD teknolojisi ile elektrik maliyetlerini yüzde 50'ye kadar azaltın

Hız kontrollü kompresörlere güvenenler, elektrik faturalarını önemli ölçüde azaltabilirler: Hız kontrollü kompresörlerle, tam yüklü / boşta çalışan, kötü kullanılan bir üretim döngüsüne kıyasla yüzde 50'ye kadar enerji tasarrufu sağlarlar.

Hız kontrollü kompresörlerin en önemli avantajları:

    Boştayken enerji tüketimi olmadığından ve makineler boşta çalışmadığı için son derece yüksek enerji verimliliği. Yani hiçbir enerji boşa harcanmaz.

    Can sıkıcı ve pahalı blow off kayıpları ortadan kalkar ve basınçlı hava kayıpları önlenir.

    Kompresör, boşaltılmasına gerek kalmadan maksimum sistem basıncında başlayabilir / durabilir.

    Kompresörün sürekli olarak sıfırdan başlaması gerekmediğinden, akım ve tork tepe noktaları yoktur. Bu, güç kaynağı üzerindeki yükü hafifletir ve tahrik elemanlarını korur.

İkinci nesil: Sabit mıknatıslı motorlu VSD +



Bu arada, Atlas Copco'nun ikinci nesil değişken hızlı kompresörleri ile daha da güçlü bir teknoloji (VSD +) mevcuttur. Mevcut kompresörler, IE5 referans değerlerine göre en yüksek verimlilik sınıfına sahip yağ soğutmalı sabit mıknatıslı bir motorla çalışır.

Frekans dönüştürücü ve entegre sabit mıknatıslı motor, güç sürücüsünün verimliliği açısından IES2 (EN 50598) gerekliliklerini aşmaktadır.

Entegre sabit mıknatıslı motor, yağla yağlanmış bir motor yatağına sahiptir, bu da yağlamaya gerek olmadığı anlamına gelir. Aynı zamanda daha uzun çalışma süreleri sağlar.

EE

kompresör atlas copco frekans dönüştürücü